SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Keşke Yapılmasaydı!'

A- A+ PAYLAŞ

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Malatya İl temsilciği, İl Özel İdaresi üst yöneticilerini ağırladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, yardımcısı ve şube müdürlerinden oluşan heyet, Özel İdarenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve mühendislerin sorularını yanıtladı.

MMO İl temsilcisi Erdal Yavaş, yönetim kurulu üyeleri ile kamu ve özel sektörde çalışan çok sayıda makine mühendisinin katıldığı toplantıya, KÖYDES kapsamında 2006 ve 2007 yılında yapılan yolların kullanılamaz hale gelmesi, belli bir amaç için toparlanan paraların(örneğin otopark yapımı) amacı dışında kullanılması, yeni yapılacak Özel İdare binasının ihalesinin iptal edilmesi, projelerden oda vizesinin istenmesi ve yapılan ihalelerin duyurusunun yeterince yapılamaması konuları damgasını vurdu.

Yavaş, yaptığı açılış konuşmasında, “Kentimiz kurum ve kuruluşlarının iş ve işleyişi hakkında üyelerimizi bilgilendirmek ve yöneticileri ile odamız üyeleri arasında sıcak ilişkiler sağlamak amacı ile her hafta bir kurum veya kuruluş yöneticileri ile bir araya gelme kararı aldık. Bu toplantıların gerek üyelerimiz gerekse de yöneticilerimiz açısından yararlı olacağına inanıyorum” dedi.

Özel İdarenin yeni yapılanması ve görevleri hakkında özet bilgiler vererek konuşmasına başlayan Özel İdare genel sekreteri Sami Er ise, sinevizyon eşliğinde; tarımdan, sulamaya, yol yapımından konuk evi yapımına, kültür ve turizm yatırımlarından okul ve sağlık tesisi gibi konularda 2010 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

KÖY KENT
Genel sekreter Er, tarımsal ve sulama alanındaki çalışmalar hakkında bilgiler verirken, “Bunların hepsi çok gecikmiş yatırımlardır. Keşke Köy-Kent projesi şimdiye kadar uygulanabilseydi. O projenin önemini şimdi daha iyi anlıyorum” diyerek Köy-Kent projesinin önemini vurguladı.

KEŞKE YAPILMASAYDI..
Genel sekreter Er, yol çalışmaları hakkında bilgiler verirken de “ 2006 ve 2007 yıllarında yol yapımı alanında ciddi çalışmalar yapılmış. KÖYDES kapsamında 60 milyon TL civarında bir mali bütçe ile müteahhit marifeti ile yapılan bu yollar maalesef elden çıkmış durumda. Yeniden elden geçirmek gerek. Yani o kadar büyük paralarla yapılan yollar şimdi kullanılamaz halde. Keşke yapılmasaydı.” ifadelerini kullandı.

BİNA PROJESİ..
Genel sekreter Er, hizmet binasının yapımı ile ilgili olarak da ”Kent merkezinde kalan hizmet binamızı TEDAŞ karşısında bize tahsis edilen arsaya hizmet binamızın yapımı için ihaleye çıktık. Bütçenin açık vermesi üzerine karşılıklı olarak ihaleyi feshettik. Yaptığımız çalışmalar sonucu yeni bir kaynak bulduk ve Mart veya Nisan aylarında tekrar ihaleye çıkacağız” dedi

BATTALGAZİ SURLARI..
Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi surların onarımı için başlatılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Er, “Belediyelerin kültürel çalışmaları hakkındaki fonlar İl özel idarelerinde birikir ve bu paralar amacı dışında kullanılamaz. Aynı otopark parası gibi. Vatandaşın arsası otopark yapmaya elverişli değildir ve belediyeye ortak otopark yapımı için para öder. Bu paralar otoparklar yapımı için kullanılması gerekir. Ama maalesef yapılmaz ve vatandaş otopark yapımı için para ödediği halde evinin önündeki aracına park parası öder. Biz Battalgazi surlarını o amaçla toplanan paralarla yaptırıyoruz. Kısa sürede surlarımız ayağa kalkacaktır” diye konuştu.

Üyelerin, Özel idare tarafından yapılan ihalelerin yeterince duyurulmadığı yolundaki şikayetleri Er tarafından " İhaleler, hem internet ortamında hem de yerel basında yayınlanıyor. Arkadaşlar sitemizi takip ederlerse bu sorun ortadan kalkar", oda vizesinin istenmesi konusunda ise "Zaten isteniyor. Başka türlü olması mümkün değil " diye yanıtlandı.

Kurum çalışmaları hakkındaki bilgilerin verilmesinden ve karşılıklı sohbetten sonra toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız