SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Keskin, Esnafları Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:52
Keskin, Esnafları Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya’nın Büyükşehir olması nedeniyle Battalgazi ilçesi bölgesine yeni bir sanayi sitesinin kurulması gerektiğini söyledi. 

MESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberindeki esnaf odaları başkanları ile birlikte toplu halde Battalgazi ilçesindeki sanayi sitesini ziyaret ederek burada esnaflarla bir araya geldi. Sanayi sitesindeki esnafların katılımı ile düzenlenen toplantını açılışında konuşan Battalgazi Esnaf Odası Başkanı Adil Culha, ilçedeki esnaflar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması ve sorunların dile getirilmesi nedeniyle MESOB Başkanı Keskin’e teşekkür etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Amacımızı sorunları yerinde tespit etmek ve çözmek. Malatya artık büyükşehir oldu. 2014 yılında ise Malatya’mız tamamen büyükşehir statüsüne kavuşacağı için özellikle yerleşim ve merkezlerde kalan küçük sanayi siteleri için bir planlama yapılması gerekiyor. Bu nedenle de Battalgazi bölgesine yeni bir sanayi sitesinin kurulması gerekiyor. Merkezde iki ilçe olacak. Battalgazi ilçesinde esnafın çok rahat giriş ve çıkış yapabileceği, mekanların geniş olduğu, çağa ve zamana uygun bir sanayi sitesinin kurulması gerekiyor. Sanayi sitesinin kurulması için gereken girişim ve başvurularda bulunacağız” dedi.

Sürekli olarak esnafları gezerek sorun ve talepleri dinlediklerini belirten Keskin, “Esnaflarımız gelen idareci ve siyasetçilere de sorunlarını anlatmalı. Esnaflarımız idareci ve siyasetçiler geldiği zaman ayrı bir tavır koyuyor, esnaf teşkilatları geldiği zaman ayrı bir tavır koyuyor. Aslında çözüm noktası siyasetçilerdir. Bizde sorunları siyasetçilere, milletvekillerin, onlarda bakanlıklara, hükümete ulaştırıyorlar. Mahallinde olan sorunları valilik ve belediyeler ile çözüyoruz. Vatandaşlarımızdan istediğim; milletvekilleri geldiğinde hakkımızı isteyelim” diye konuştu.

Milletvekillerinin sürekli olarak ilçelerde gezi düzenlediklerini, esnafları da dolaştıklarını belirten Keskin, milletvekillerini esnafların ‘İyiyiz” demelerini yanlış anladıklarını aktararak, “Sorsalar, ‘İşiniz nasıl, gücünüz nasıl, aşınız nasıl, çocuklarınızın nafakasını nasıl kazanıyorsunuz’ dedikleri zaman büyük ah işiteceklerini bildikleri için, ‘Nasılsınız, iyimisiniz?’ diye soruyorlar. Esnafta şunu söylüyor, ‘Çok iyiyiz, Hamd olsun iyiyiz.’ Çünkü biz öyle bir toplumuzki, işyerimizi Bismillah ile açar, şükür ile kapatırız. Milletvekilleri geldikleri zaman artık sorunlarımızı söyleyelim. Milletvekillerinden Battalgazi’de yeni bir sanayi sitesini kurulması yerinin planlanmasını talep edelim” ifadelerini kaydetti.

Düzenlenen toplantıya Battalgazi Belediye Başkan Vekili Mehmet Karabay, İlçe Emniyet Amiri Tarık Gezgiç, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İlbak, Battalgazi Esnaf Odası Başkanı Adil Culha ve sanayi sitesi esnafları da katıldı.

Keskin, toplantının ardından Battalgazi Sanayi Sitesindeki tüm işyerlerini tek tek ziyaret ederek, esnaflarla ve sanatkarla sohbet etti. Keskin, kendisine iletilen sorunları takip edeceklerini belirtti. Keskin ve beraberindeki oda başkanları daha sonra Battalgazi İlçe Emniyet Amirliği’ni ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız