SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Keskin Neler Demiş?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:09
Keskin Neler Demiş?!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İmalat Demir ve Tamir Sanatkarlar Odası’nın 2014 yılı genel kurulunda Cevdet Özyalın yeniden seçilerek güven tazeledi. Bu arada, genel kurulda konuşan ve daha önce AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra AKP Büyükşehir başkan aday adayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın sonuna kadar arkasında olduğunu söyleyen, bu açıklamalarıyla da siyaset üstü olması gereken bir kuruma siyaset soktuğu eleştirilerine muhatap olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'in, esnaf odaları seçimlerine siyaset karıştığı imasında bulunup buna tepki göstermesi dikkat çekti.

İmalat Demir ve Tamir Sanatkarlar Odası’nın genel kurulu çevreyolu altı Derya Düğün Salonu’nda yapıldı. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile çok sayıda esnaf odası başkanları ile odanın üyeleri katıldı.

İmalat Demir ve Tamir Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Özyalın, yeniden tek liste ile aday olduğu genel kurulda yaptığı konuşmada, genel kurula katılımdan dolayı teşekkür ederek, tüm üyelere çalışmalarında başarılar diledi.

KESKİN DEMİŞ Kİ!.

Genel kurulda konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin (büyük fotoğrafta sol baştaki), “Esnaf ve sanatkar camiasını emrinde olacağız. Hiçbir beklentim yoktur. En ufak bir beklentimiz yoktur. Özsan Sanayi bölgesinde duble yol çalışması esnasında yolumuz kapanmıştı. Bugün o yolumuza açtık. Emeği geçen başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, karayollarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. O yolun kapanması da mümkün değildi. Yeter ki sorunlar bize gelsin. Eğer sorunlar bize geldiğinde çözemezsek, gelir bunu da sizlere açık yüreklilikle söyleriz. Bunu yaptık, bunu yapamadık diyecek bir anlayışa sahibiz. Dik durdum ve asla ve asla eğilmedim. Hiç kimsede bu esnaf ve sanatkar kesimini eğmeye kalkmasın. Çünkü boylarını aşar, güçlerini aşar” dedi.

Keskin, “Esnaf odalarında görev yapanların ne yaptığına bakmadan, birilerinin eliyle ‘Biz mutlaka şu kişiyi götüreceğiz’ demekle, özellikle partilerin bu işe girmesi esnaf ve sanatkar kesimini üzmüştür. Çünkü esnaf ve sanatkarlar odasının yönetimine seçilenleri, hiçbir siyasi parti seçmedi. Esnaf odası başkanlarını ve yöneticilerini halkımız seçiyor, esnafımız seçiyor. Biz gücümüzü milletten alıyoruz, halktan alıyoruz, esnaftan alıyoruz” diye konuştu.

İmalat Demir ve Tamir Sanatkarları Odası’nda yönetimin herhangi bir maaş ve hak ediş istememe konusunda genel kurul kararı almasından dolayı yönetimi tebrik eden Keskin, şöyle konuştu:

“Bir oda yönetimimize teşekkür ediyorum. Bazıları sanki odalarda maaş alındığı için esnaf yöneticilerimizin bu işe girdiğini düşünüyor. Hayır. Hiçbir arkadaşımızın böyle bir beklentisi ve böyle bir çabası yoktur. Bütün esnaf kardeşlerimizin bilmesini isterim. Oda yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

Anlayışım Hakk’a hizmettir. Bir esnafımın emrindeyim, bir de Allah’ın emrindeyim. Ben gücümü bu esnaftan alıyorum, diğer gücümü Allah’tan alıyorum. En büyüm hesabı yarın Allah’a vereceğim.”

Keskin'in, bir süredir özellikle Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yeniden aday yapılmasıyla ilgili koyduğu açık tavır, bu konudaki eleştiriler üzerine Başbakan Erdoğan'ı sonuna kadar desteklediği yolundaki açıklamaları, siyaset üstü olması gereken ESOB'a siyaset bulaştırdığı gerekçesiyle daha da büyük tepki toplamış, CHP ve Saadet Partisi tarafından sert biçimde eleştirilmişti. Keskin, geçtiğimiz Pazar günü yapılan, kendisinin de aday olduğu Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığı görevine, 700 dolayında delegenin katılmadığı genel kurulda, 157 oy farkla seçilmiş, bu da Keskin'e ikaz olarak yorumlarına neden olmuştu. Keskin, genel kurulda 713 oyla seçilirken, rakibi Mehmet Gönültaş 556, diğer rakibi Ramazan Yaman ise 42 oy almıştı.

ÖZYALIN YENİDEN SEÇİLDİ..

Tek liste gidilen seçimde Cevdet Özyalın yeniden İmalat Demir ve Tamir Sanatkarları Odası Başkanlığına getirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Cumali Alkan, Mustafa Çabuk, Murat Avcıgil, Erdal Erol, Refik Özdemir ve Ramazan Fırat seçildiler. Denetim Kurulu Üyeliklerine de Mahmut Turfanda, Ekrem Güzel ve Ahmet Genç getirildi.

Özyalın, aynı zamanda Malatya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Üyeliğini de yürütüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız