SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Keskin Virajın Nedeni Vatandaş'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve bir grup il genel meclis üyesi Pütürge ilçesinde inceleme yaptı.

Pütürge Kaymakamı Enver Faruk Uzunoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Türksoy, Yol Şube Müdürü Rıfat Türker, İmar Müdürü Şaban Şağlam ve bazı belde belediye başkanları ile birlikte Pütürge ilçesi Tepehan beldesi Sahil köyünde devam eden stablize yol çalışmalarını inceleyen il genel meclisi başkanı Naci Şavata ve bir grup il genel meclis üyesi, sorunlar hakkında bilgi de aldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Şavata burada yaptığı konuşmada, "Bizler Meclis üyelerimizle birlikte sıkıntıları, yapılan işleri yakından görmek için sık sık ilçelere gidiyoruz. Bugün de Pütürge"deyiz. Şu anda Pütürge'ye bağlı Sahil köyünde incelemelerde bulunuyoruz. Bu yolda stablize yapılıyor. Bu sene Pütürge'de 96 kilometre stablize yol planlamıştık. Bunun 36 kilometresini yaptık. Ayrıca dar olan yollarımızı da elden geçirdik. Bazı köylerde yol açma, genişleme çalışması yaparken, çok keskin virajlar oluyor. Bu virajların sebebi köylü vatandaşlarımızın 2 metre yer vermekten kaçınmasıdır. Burada bir ricam var. Devlet çok paralar harcayarak yol yapıyor. Yollarımızın dar olmaması için vatandaşlarımızın devlete yardımcı olması lazım. Bilindiği gibi bizim istimlak etme şansımız yok. Bu yüzden devlete katkıda bulunması lazım. Birbirimizi sevmemiz bir birimize yardımcı olmamız lazım" dedi.

Pütürge Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise "Meclis olarak bizlere büyük katkı sağlıyorsunuz. Bizlere destek oluyorsunuz. Bizler de az parayla çok işler yapmaya çalışıyoruz. Bu günlerde Kale yolunun ihalesini yapacağız. Kışın Kubbe Dağı geçilmiyor. Vatandaşlarımız zor durumda kalıyor. Artık bu sıkıntı bitecek. Kale yolunun yapılmasıyla birlikte kışın vatandaşlarımız daha rahat ulaşım imkanı bulacak. Kale yolu 45 kilometre uzun, ama rahat bir yol olacak. Şu anda yol çalışmaları devam ediyor. Bu yolların yapımında emeği geçen il genel meclisine, milletvekillerimize ve valiliğimize teşekkür ederiz. İnşallah Ağustos ayına kadar bu yol asfalta hazır duruma getirilir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız