SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KESK'ten 'Geciken Karar' Tepkisi

0
Güncellendi - 2017-12-15 05:14:05
KESK'ten 'Geciken Karar' Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ‘na bağlı sendika üyeleri tarafından Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun bir yıldır hiç ihraç edilen kamu emekçileri hakkında karar vermemesine tepki göstererek Başbakanlığa faks çekildi.

KESK üyesi bir grup Merkez PTT önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Tarık Kaya, kurulan komisyonun bir an önce kamu emekçilerinin durumlarını görüşerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Basın açıklamasının ardından  KESK üyeleri Başbakanlığa faks çektiler.

Çekilen faksta, “ 2 Ocak 2017 tarihinde Bakanlar Kurulunda kurulması kararlaştırılan ve 23 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan 685 Sayılı KHK ile kuruluşu ilan edilen 7 üyeli Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu bir yıldır hala ihraç edilen kamu emekçileri hakkında karar vermiş değildir.

Bu durum; Komisyonun bir yandan AİHM sürecini geciktirmek ve AB ülkeleri gibi dışarıdan gelen baskıları durdurmak, bir yandan da ihraç edilen kamu emekçilerini oyalamaya yönelik kurulduğu kaygısını doğrular niteliktedir.  OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu derhal bunun kararını alarak kamuoyuna ilan etmelidir.” İfadelerine yer verildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız