SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kesti, Sattı' İhbarı..

A- A+ PAYLAŞ

Arapgir’de Şarbon Hastalığı görüldüğü için 15 günlük karantina başlatılan köyden bir kişinin kestiği hastalıklı hayvanın etini Malatya’da sattığı ihbarını alan jandarmanın şahsı yakaladığı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Tarım İl Müdürlüğü ise etin satıldığına dair bir delil elde edilemediğini belirtti.

Edinilen bilgiye göre; Bostancık Köyü’ndeki bazı hayvanlarda Şarbon hastalığının saptanması üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü 20 Ocak’tan itibaren 15 gün süreyle karantina başlatıp, köye hayvan giriş çıkışını yasakladı. Ancak, köylülerden 26 yaşındaki R.E. adlı şahsın, 21 Ocak günü kestiği hasta hayvanın etini Malatya’da sattığı ihbarını alan Jandarmanın, 22 Ocak’ta köyde yaptığı araştırmada, şahsın evine 500 metre mesafedeki kuru dere yatağında büyükbaş bir hayvana ait 2 parça halinde kaburga kemikleri buldu. Bunun üzerine, şahıs hakkında “Hayvan Sağlığı ve Zabıta Kanununa Muhalefet” suçlamasıyla yasal işleme başlandı.

Bu arada, Tarım İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, şarbon hastalığı teşhis edilen büyükbaş hayvandan alınan numunenin Elazığ'a tahlil için gönderildiğini belirtirken, sözü edilen köye 15 gün hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını vurguladı. Aytekin, Jandarma açıklamasında gelen ihbarda etin Malatya'da satıldığının iddia edilmesine karşın, etinin satıldığına ilişkin yaptıkları araştırmada böyle bir duruma rastlanmadığını kaydetti.

FOTOĞRAF: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız