SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KETEM'de Kanser Taraması

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, kadınlarda meme kanserinin ilk sırada yeraldığını, erken teşhis merkezi olan KETEM'in Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Zengin'in açıklaması şöyle:

"Meme kanseri kadınlarda rastlanan kanserler arasında birinci sırada yer almaktadır. Toplumlar arası farklılık göstermekle birlikte Batı toplumlarında yaklaşık her 8 kadından birinde hayatı boyunca meme kanseri gelişmektedir. Ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanserdir ve görülme sıklığı giderek artmaktadır.

Bu kadar yaygın görülmesine rağmen 20 yılda meme kanserine bağlı ölümlerde yaklaşık % 25 azalma görülmüştür. Bu azalmada rol oynayan en önemli faktörler etkin tarama programları ile erken tanının artması ve tedavi alanındaki gelişmelerdir. Tüm kanserler gibi meme kanseri de erken saptandığında tedavi şansı artmaktadır. Erken teşhis edilen meme kanserinde tedavi edilme oranı % 100'e yaklaşmaktadır. Bununla beraber kanser de erken teşhis memenin korunma olasılığını da önemli ölçüde arttırmaktadır.

Bu amaçla Müdürlüğümüz Kanser Kontrol Birimine Bağlı hizmet veren KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ilimizde Malatya devlet hastanesine entegre olarak kurulmuş olup, kanserden ölümleri azaltmak amacıyla, erken tanı konulduğunda tedavi edilebilir kanser türleri olan meme, rahim ağzı (serviks) ve kalın bağırsak(kolon) ile ilgili taramalar yapılmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız