SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KETEM'den Tanıtım Standı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:45:54
KETEM'den Tanıtım Standı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanserde farkındalık oluşturma, vatandaşları kanser konusunda bilgilendirme çalışmaları kapsamında stant açıldı. 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Selma Aydın Felek, stant ile ilgili bilgi verdi. Felek, “Bu standımızda 2 amacımız var. Öncelikle Ekim ayı özellikle kadınlar da meme kanseri farkındalık ayı. Bu sebepten dolayı özellikle kadınlarımıza, burayı ziyaret eden eşlerine, annelerine, kız kardeşlerine yardımcı olmak ve özellikle meme kanseri üzerinde farkındalık oluşturmak istiyoruz. Akabinde yine bizim tarama programı çerçevesinde rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri taramalarımızı tanıtmak amacıyla buradayız. Bugün aynı zaman da Dünya Yürüyüş günü etkinliğini gerçekleştirdik. Bu iki programını birleştirerek bugün hem meme kanseri farkındalık etkinliğini hem de yürüyüş etkinliğimizi yapmış olduk” dedi. 

Ziyaretçilere öncelikle KETEM'i tanıtacaklarını vurgulayan Felek, "Battalgazi belediyemizle yaptığımız ortak çalışma yine bir sivil toplum kuruluşu ile iş birliği içerisinde bugün burada stant açtık. Standımız da bizi ziyaret eden kişilere öncelikle KETEM’ i tanıtacağız. Şuanda Beydağı Devlet Hastanesi'nde hizmet vermekteyiz. Orada 30 yaş üzerinde başvuran kadınlarımıza ve 50 yaş üzerin deki erkeklerimize sağlık taraması gerçekleştiriyoruz. Bu taramalar aynı zamanda aile hekimleri tarafından da yapılmaktadır. Standımızı ziyaret edenlere meme kanseri farkındalık simgesi olan pembe kurdelemizi takarak onlara küçük birer promosyon da bulunacağız. Ve mektubumuzu tanıtmak istiyoruz. Bu mektup da evlere gönderilen ve hangi taramanın hangi aralıkta yapıldığını anlatan mektubumuz. Bu bizim halk sağlığımızın oluşturduğu tarama programını tanıtan bir mektuptur" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız