SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Keyifli Mekanlar Yapmak Lazım'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu, Malatya'ya yerli ve yabancı turistler için keyifli mekanlar yapmak gerektiğini belirtip, "Malatya kültür ve turizmden para kazanmalıdır" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine geçen ay başlayan Bahaeddin Kabahasanoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu, "Malatya, Anadolu'da kurulan ilk kent. Anadolu'da kurulan ilk kentte görev yapmak benim için gurur verici ve sevindiricidir" ifadelerini kullandı.
Malatya'da turizm açısından fazla bir yatırım olmadığına dikkat çeken Kabahasanoğlu, "Turizm yatırımı fazla yok ama, şehirde tarihi eserler bayağı var. Battalgazi ilçesi, Tarihi 5 Konaklar, Orduzu'daki Arslantepe Höyüğü. Arslantepe Höyüğü başlı başına bir şaheser. Burası açık hava müzesi olarak düzenlendi. Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Ayrıca dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı hemen yanı başımızda. Malatya'ya gelen turistleri Nemrut Dağı'na gitmelerinin yanı sıra, Battalgazi ilçesi, Tarihi 5 Konaklar, Orduzu'daki Arslantepe Höyüğü'ne götürebilirsek, o zaman
bu şehir, kültür ve turizmden daha fazla para kazanır. Malatya'nın kültür ve turizmden daha fazla para kazanması için çalışacağız. Bunun için de yerli ve yabancı turistler için keyifli mekanlar yapmak lazım" şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "Malatya'nın her tarafı tarih fışkırmaktadır. Etilerden Asur'lara kadar birçok medeniyetlere beşiklik etmiştir. İpekyolu Malatya'dan da geçmiştir. Geçmiş dönemlerde yapılan kazılar, Malatya'nın medeniyetler ve kültür şehri olduğunu göstermiştir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız