SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kibar Hırsızlık Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Ünlü sinema yönetmeni Ülkü Erakalın, bazı televizyon kanallarında ünlü yazarların romanlarından uyarlanan dizi filmlerle ilgili olarak, "Tamamen para kazanmak amacıyla en ünlü yazarlarımız istismar ediliyor. Kibar hırsızlık yapılıyor" dedi.

"Anı ve belgelerle Yeşilçam şarkıları" isimli tek kişilik oyunu oynamak için baba memleketi Malatya'ya gelen ünlü sinema yönetmeni Ülkü Erakalın, Malatya Valiliği Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Ülkü Erakalın, edebiyatçıların romanlarından televizyonlara uyarlanan dizi filmlerle ilgili görüşlerini dile getirirken, "Dizi filmlerde maalesef edebiyatçılarımız istismar ediliyor. Mesela Halide Edip Adıvar'ın romanı diziye uyarlanmış. Ama maalesef bu ünlü yazarlarımızın isimlerini kullanıp, bambaşka hikayeler üretiyorlar. Bizim bildiğimiz, bir dönemin Aşkı Memnu'suyla, dizi filme çekilen Aşkı Memnu arasında zerre kadar alaka yoktur. Yaprak dökümü dizisi, romanla alakası yoktur. Tamamen ticari görüşlerine göre, tamamen para kazanmak amacıyla en ünlü yazarlarımız istismar ediliyor. Hani, ondan esinlendik deseler tamam. Şu romandan esinlendik deseler hadi neyse. Ama eser Reşat Nuri Güntekin, isim Yaprak Dökümü diye yazıyorlar. Bu çok kibar bir hırsızlıktır" şeklinde konuştu.

"Zeki Müren'in son 9 gün hayatını çektiğim filmin İstanbul Film Festivali'ne seçilmiş olması benim için önemlidir. Nisan ayında İstanbul Film Festivali'nde ilk olarak izleyeceğiz" diyen Erakalın, Zeki Müren'in hayatını içerin filmin Türkiye dışında da gösterime gireceğini belirtti.

Türk sinemasının içinde bulunduğu durumla ilgili olarak da Erakalın, genç sinemacıları olumlu bulduğunu söyledi.

Erakalın, "Genç sinemacılara köklü bir sinema teslim ettik. Ama bu demek değildir ki, meydanı sadece onlara bıraktık. Ben hala film de çekiyorum, tiyatro da oynuyorum. Televizyon programları da yapıyorum. 60 yıllık bir sanatçı olarak çalışmalara devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız