SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kıbrıs İçin Tarih Verdi

A- A+ PAYLAŞ
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs'ın birleşmesine ilişkin referandumun 2012 yılının başında yapılmasını ümit ettiklerini söyledi.
 
Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Erdoğlu ile Lefkoşa'da yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bu yıl sonuna kadar Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmayı ve önümüzdeki yıl başında da referanduma gidilmesini ümit ediyoruz. Böylece Kıbrıs da (1 Temmuz 2012'de) AB dönem başkanlığını tüm adayı temsil eden yeni bir devlet olarak devralabilir" dedi. 
 
61'inci hükümette dışişleri bakanlığı görevini yeniden üstlenen ve geleneksek olarak ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yapan Davutoğlu, Eroğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkına desteğini de yineledi.
Toplantıda konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ise 7 Temmuz'daki Cenevre zirvesinin ardından, sorunun yıl sonuna dek yoğunlaştırılmış müzakerelerle çözümleneceği inancını ifade etti.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsviçre’nin Cenevre kentinde Eroğlu ve Kıbrıs Rum kesimi lideri Dimitris Hristofyas'ın katılımıyla düzenlenen zirvede taraflara Kıbrıs sorunun tüm konularını görüşmeleri için Ekim'e kadar süre vererek, liderlerin önüne takvim koymuştu. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız