SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kıbrıs Mitingleri Malatya'dan Başladı"

0
Güncellendi - 2016-02-28 00:20:52
A- A+ PAYLAŞ

KKTC'yi ziyaret eden Bakan Tüfenkci, Malatya milletvekili olarak Malatya’nın Kıbrıs’ı çok önemsediğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "1948 yılında Türkiye'de başlayan Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak” mitingleri Malatya’dan başladı. Malatya bunu başlatan ildir. Biz de Malatyalılar olarak tüm Türkiye gibi Kıbrıs’ı dost bildik ve bilmeye de devam edeceğiz. Malatya ile Kıbrıs gönül köprüleri 1950 öncesine dayanır” şeklinde konuştu.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında Geçitköy Barajı'ndaki su arıtma tesisini ziyaret eden Bakan Tüfenkci, Kıbrıs’ın Türkiye için çok önemli olduğunu ve adanın gelişimi için her türlü desteği vereceklerini belirterek, “KKTC’de izolasyonu izale etmek için adada akademik beyin gücünü mobilize etmeliyiz.” dedi.

Bakan Tüfenkci, Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında gelen suyu bir barış suyu olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Eğer istenirse suyu Ada'nın bütününe verilecek şekilde de bir kapasite oluşturabiliriz. Ada'da anlaşmalar olduğunda ve ihtiyaç da olduğunda Ada'nın tamamına bu suyu iletebiliriz. Çünkü amacımız adada barıştan, dostluktan ve kardeşlikten yanadır” dedi.

Bakan Tüfenkci, "Asrın Projesi" olarak adlandırılan projenin Türkiye’nin KKTC’ye verdiği değerin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, aynı zamanda Ada'da barışa katkı sağlanması için Türkiye’nin elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Proje kapsamında KKTC’de yaşayan vatandaşların su ihtiyaçlarının karşılanması ve temini noktasında Türkiye’nin özverili çabasının Ada'da yaşayanlar tarafından takdirle karşılandığını düşündüğünü söyleyen Tüfenkci, yatırımın büyüklüğünün ve son teknolojinin kullanılmasının kendileri açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

Bakan Tüfenkci, KKTC’deki Alaköprü Barajı’nda suyun dört aşamadan geçirilerek arıtıldığını belirterek, "Su arıtılmış bir şekilde Kıbrıs Türk halkına ulaştırılacak. Suyun temiz bir şekilde musluktan akması için çaba gösteriyoruz" dedi.

KKTC’deki suyun dağıtımının tamamlanabilmesi için KKTC'deki ihalelerin hızlı şeklide bitirilmesini umduğunu dile getiren Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin proje kapsamında üzerine düşen görevi yaptığını vurguladı.

Bakan Tüfenkci daha sonra Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Ulusal bağımsızlıktan bihaber olanların Kıbrıs hakkında konuşması çok acı. AKP nin Kıbrıs için ne anlama geldiğin çok açık ve Kıbrıslı AKP yide tanıyor ama Bülent Ecevit'i bağrına bastığı ilk günkü gibi yine basıyor. Çok kısa iktidar olan yıllarda CHP işte milletine unutulmaz destanlar yazarken, bazıları da bu ülkeyi satma, güçsüzleştirme adına çalışır.İşte fark burada biri kurtarır kalkındırır, öbürü satar soyar yok etmeye çalışır. İşte yine 15 yılın yıkımı bizlere düşecek.
    0
    0
    Yanıtla