SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kiev'de Maidan Kan Gölüne Döndü

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:45:42
Kiev'de Maidan Kan Gölüne Döndü
A- A+ PAYLAŞ

 

Ukrayna'nın başkenti Kiev’de operasyon katliama dönüştü. Muhalefetin meclisi içten ve dıştan kuşatması sonrası Devlet Başkanı Victor Yanukoviç’in Maidan’ın boşaltma emri vermesi faciaya yol açtı. Polisin başlattığı operasyonda ölenlerin sayısı 25'e ulaştı. Olaylar sürüyor. Maidan’daki dev ateş sabaha kadar sönmedi.

Kiev'deki çatışmalarda yaralanan gazeteci Vyaçeslav Veremiy kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ukrayna sağlık bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e ulaştığı kaydedildi. İçişleri Bakanlığı da bugün itibarıyla hayatını kaybeden emniyet görevlileri sayısının 9'a ulaştığını açıkladı. Bakanlık açıklamasında, ayrıca 241 protesto göstericisi, 79 emniyet görevlisi, 5 gazeteci ve 1 milletvekilinin de hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Muhalifler Maidan’ın çevresindeki çatılara keskin nişancı yerleştirdiğini ve ölenlerin çoğunun bunların açtığı ateş sonucu olduğunu ileri sürdü. 

Kiev’de katliam gibi operasyon ABD’yi ayağa kaldırdı. ABD’nin Kiev Büyükelçisi Jeffrey Payyatt, Devlet Başkanlığı Sarayı'nda üç saat görüşmelerde bulundu, sonra “ABD yönetimi şu andan itibaren Ukrayna’da yaşananların tek sorumsu olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’i görmektedir” açıklamasını yaptı. 

Yanukkoviç ise “Bu bir terörle mücadele operasyonudur” dedi ve eylemcileri direnişi bırakmaları konusunda bir kez daha uyardı.

UKRAYNA İÇ SAVAŞA MI GİDİYOR?

Lvov’da 2 bin gösterici gece silahlı kuvvetler kışlasına baskın düzenledi. Ülkenin güney bölgelerinde Kırım, Odessa, Herson, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde ise Yanukoviç ve Rusya yanlısı  çeteler organize edilmeye başlandı. Ülkede bir iç savaşın patlak vermesinden endişe ediliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız