SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kıldan Tüyden, Ufak Tefek"miş!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:40:36
A- A+ PAYLAŞ

Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Dernekler Müdürlüğü ve Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırma Derneği işbirliği ile Cumartesi günü gerçekleştirilen toplantının başlangıcında İstiklal Marşı’nın söylenmemesine tepki gösteren bazı dernek temsilcileri, toplantıyı terk ederken, organizasyon sorumlularından birinin daha sonra bu yöndeki sorulara “Yüzlerce kişiye eğitim verip hayırlı işler yapıyoruz. Böylesi hayırlı işleri görmüyorsunuz, kıldan- tüyden ufak tefek şeylerle uğraşıyorsunuz?” diye yanıt vermesi de tepki topladı.

Tanıtım broşürlerinde, İstanbul merkezli Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırma Derneği (EBSAD), İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ortaklığı ile düzenlenen ve ,  “illerde sivil toplum bilincini geliştirmek, nitelikli insan potansiyelinden daha fazla istifade etmek, ilde ihtiyaç duyulan yeni Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK)  oluşumuna katkı sunmak, başarılı projeler üretmelerine rehberlik etmek, ortak bir hedef ve proje kapsamında STK’ ların birlikte hareket etmelerin gerektiğini” vurgulayan ifadeleri ile amaçları özetlenen programın Malatya’daki etkinliğinde İstiklal Marşı okunmamasına tepki gösteren bazı derneklerin salonu terk etmesi damgasını vurdu. 

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz il Dernekler Müdürlüğü yetkilileri, “Organizasyon, tamamıyla bir sivil toplum kuruluşunundur. İl Müdürlüğümüz sadece yardımcı olmuştur. Sehven gelişen bir olaydır” diyerek organizasyonda yer almadıklarını belirtti.  

Organizasyonu yapan derneğe yakın kaynaklara ulaşan habercinin sorusu ve aldıkları yanıt ise şöyle oldu: 

HABERC;İ: O tepkiyle ilgili görüşleriniz?

YANIT: Siz İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyabilir misiniz? 

HABERCİ:Sorumuz o değildi

YANIT: Yüzlerce kişiye eğitim verip hayırlı işler yapıyoruz. Böylesi hayırlı işleri görmüyorsunuz, kıldan- tüyden ufak tefek şeylerle uğraşıyorsunuz?

HABERCİ: Siz, buna ufak- tefek şeyler mi diyorsunuz? Teşekkür ederim başka soru yok! 

HABER: Yaşar Karaaslan- Malatya Hakimiyet GAZETESİ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız