SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıç ''Sis'' İptallerini Meclise Taşıdı..

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, "sis" nedeniyle yapılamayan uçak seferlerini ve ILS cihazı eksikliğini meclise taşıdı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Kılıç, Malatya Havaalanı'nın uluslararası uçuşa açılması konusunu da sordu. Malatya'ya 30 Kasım tarihinden bu yana "sis" yüzünden uçak seferi yapılamıyor. THY, bu sürede 14 seferini iptal ederken, iki özel havayolu yalnızca geçtiğimiz hafta Cuma ve Cumartesi günü "sis"in azaldığı saatlerde 3 uçuş gerçekleştirmiş, bunun da "limitlerin zorlanarak yapıldığı" öne sürülmüştü.

 

Kılıç, Bakan Yıldırım'ın yazılı olarak yanıtlama istemiyle verdiği önergede şunları belirtti:

 

"Malatya Erhaç Havaalanı konumu itibariyle her türlü iniş ve kalkışı uygun bir havaalanıdır. Ancak havaalanımızda ILS cihazı olmadığından sisli havalarda uçuşlar yapılamamaktadır.

 

30.1.2005'den bu yana bir haftadır Malatya, hava ulaşımına kapalıdır. Hastalar, havayolunu kullanmak isteyen vatandaşlarımız Elazığ, Diyarbakır ve Gaziantep havaalanlarını kullanmakta olup bu da mağduriyetlere neden olmaktadır. Malatya uçuşlarının aksaması nedeniyle THY ve diğer hava taşımacılık şirketleri ekonomik kayıplara uğramaktadırlar.

 

Uçuş şartları uygun olan Malatya Havaalanının uluslararası hava alanı statüsüne kavuşturulması yönündeki taleplerimiz de bu güne kadar dikkate alınmamıştır.

 

Bu bağlamda:

 

1- Sisli havalarda uçakların rahatça inebilmesini sağlayan ILS cihazının Malatya Havaalanına yerleştirilmesi düşünülmekte midir? Şimdiye kadar bu cihazın yerleştirilmemiş olmasının sebepleri nelerdir?

 

2- Malatya Havaalanında ILS cihazının olmaması nedeniyle uçuş ertelemelerinin ekonomimize maliyeti nelerdir?

 

3- Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın ve turistlerin doğrudan Malatya'ya gelebilmesi için Malatya Havaalanının uluslararası havaalanı konumuna getirme ve ' Uluslararası hudut kapısı' yapma yönünde bir çabanız bulunmakta mıdır?"

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız