SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıç'a Tek Cümle Yanıt..

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, TBMM'deki Bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a bazı sorular yöneltip, sonunda "Malatya'yı gözden çıkardınız mı?" dedi ve tek cümlelik yanıt aldı..

KILIÇ SORDU..
Milletvekili Kılıç, bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanına şu soruları sordu:

“Sayın bakan,
Malatya Sümerbank Fabrikası, sizin döneminizde önce 11 milyon dolara ihale edildi, bedel düşük görülerek ithal edilen ihale ikinci kez yapıldı v e 6.4 milyon dolarda satıldı. Fabrikayı üretim yapmak üzere aldıklarını açıklayanlar şimdi fabrikayı çalıştırmayacaklarını, arsasına alışveriş merkezleri ve konut yapacaklarını açıkladılar. Şimdi, benzer bir uygulamayı tekel fabrikası için de görmekteyiz. Fabrikada teknoloji yenilenmedi, tütün üretimi Malatya’da durduruldu, alım yapılmıyor. İki vardiya çalışan fabrikada işçiler bir vardiyaya düşürüldü. Yani kapatılarak satılmanın şartları hazırlanıyor. Sayın Bakanım, samimi olarak sormak istiyorum, Tekelin, Malatya Sigara Fabrikasının kapatılacağı ve satılacağı doğru mudur ?

Sayın Bakanım, ikinci sorumu yöneltmek istiyorum. Dün, sayın Milli Eğitim Bakanına da aynı soruyu yönettim. Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Merkezinin halen kadro kanunu çıkarılmadı. Yarım kalan işler, açılmayan ameliyathaneler için bu sene ayrılan pay 40.000 YTL, gereken para ise 25.000.000 YTL. Bu sene bu yatırımlar için kaynak yaratılmayı düşünüyor musunuz ?.

Sayın bakanım son sorum hükümetiniz döneminde bir taraftan Malatya’daki bölge müdürlükleri, kapatılıyor, tütün alımı durduruluyor, pancar kotası sürdürülüyor, kayısı üreticisine destek olunmuyor, fabrikalarımız kapatılıyor, üniversitemize yeteri kadar kaynak ve kadro sağlanmıyor.

Sayın Bakanım, Malatya’yı gözden çıkardınız mı?“

Kılıç, sorularına karşı bakanın yanıtı ile ilgili olarak da, "Sayın Bakan, Bu sorularıma bir açıklık getirmeden sadece ‘ Malatya’yı gözden çıkarmadık’ diyerek cevap verdi." açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız