SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu Başbuğ'u Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:43:54
Kılıçdaroğlu Başbuğ'u Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un cezasını değerlendirerek, “Bir Genelkurmay Başkanı’nı önce bu göreve getiriyorsunuz. Emekli olduktan sonra dönüyorsunuz ‘sen terör örgütü üyesisin’ diyorsunuz. İyi de kardeşim bu işin bir siyasi sorumluluğu yok mu?” dedi. 

Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Başbuğ’u ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye tarihinde ilk kez bir Genelkurmay Başkanı’nın yargılandığını ve tutuklandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbuğ bir vatansever. Bayrağını ve ülkesini seviyor. Ülkesini seviyor. Demokrat bir insan. Görev yaptığı süre içinde olabildiğince görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı. Kendisi ile konuştum zafer bayramını kutladım. Suçlu olduğuna inanmıyor. ‘Kesinlikle herhangi bir suç işlemedim. Ben ülkem için çalıştım. Ülkem için çaba harcadım. Bana verilen, yasaları bana tanıdığı görevleri yerine getirmeye çalıştım’ diyor. Son derece haklı” dedi.

Darbecilik ve terör örgütü üyeliği ile suçlanmasının İlker Başbuğ’un ağırına gittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kendisinin darbeci olarak, terör örgütü üyesi olarak suçlanmasının çok ağırına gittiğini ifade etti. Kendisinin zafer bayramını kutladık. Demokrasinin bu ülke için çok önemli olduğunu ifade ettik. Gerçekten de ordumuz bizim halkın deyimiyle peygamber ocağıdır. Hepimizin saygı duyduğu yerdir. Hepimiz gönüllü olarak askerliğimiz yaparız. Ordunun siyasete karışmaması ortak arzumuz. Kendi arzusu da bu zaten” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbuğ’un moral durumunun sorulması üzerine, “Morali çok iyi, sağlığı iyi. ‘Bana yöneltilen suçlamaların haksız olduğunu biliyorum. Vicdanım rahat gönlüm rahat suçlu olsam böyle konuşamazdım’ diyor. Adaleti her zaman her yerde savunuruz ama o adaletin toplum vicdanında kabul gören bir adalet olması gerekir. Silivri’de gündeme getirdiğimiz temel konu da bu. Herkes yargılanabilir ama adalet içinde yargılanmalı. Toplumun ortak vicdanını kabul etmesi lazım. Bunların olmadığı bir gerçek” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, İlker Başbuğ’un AK Parti iktidarı döneminde terfiler aldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bir generali kara kuvvetleri komutanlığına getiriyorsunuz. Daha sonra Genelkurmay Başkanı yapıyorsunuz. Emekli olduktan sonra dönüyorsunuz ‘sen terör örgütü üyesisin’ diyorsunuz. İyi de kardeşim bu işin bir siyasi sorumluluğu yok mu. Sen bu kişiyi Kara Kuvvetleri Komutan’ı, Genelkurmay Başkanı yaparken haberin yok muydu. Kabul edilebilir bir suçlama değil. Herkesin vicdanını yeniden sorgulaması bu olayın çözülmesi lazım. Burada insanları boş yere hapiste olmaları bizi de sokakta vatandaşı rahatsız ediyor. Biz buraya kamu vicdanını tatmin etmek için geldik. Onun suçlu olduğuna inanmıyoruz. O ülkesini ve bayrağını seven bir asker. Her şeyden önemlisi demokrasiye inanmış bir asker”.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız