SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu Cenazeye Geliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:45
Kılıçdaroğlu Cenazeye Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki saldırıda hayatın kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 5 kişinin Pazartesi günü yapılacak olan cenaze törenlerine katılmak üzere Malatya’ya geleceği bildirildi.

‘Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingine katılmak üzere Ankara’ya giden CHP Gençlik Kolları üyelerinden 8’i bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı açıklamada, Ankara’da yaşanan katliamda hayatını kaybeden CHP Gençlik Kolları üyelerinin Pazartesi günü Şehir Mezarlığı’ndaki cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını bildirdi.

Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gözde Arslan, Mehmet Ali Kılıç, Umut Tan, Gülbahar Aydeniz, Onur Tan ve Maliye’de çalışan Sezen Vurmaz’ın cenazeleri  Şehir Mezarlığı’nda öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Mehmet Ali Kılıç'ın cenazesinin Hekimhan- Akmağara Mahallesi'nde (köyünde), diğer 5 kişinin ise Malatya Şehir Mezarlığı'nda defnedileceği bildirildi.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİN KUZENLERİ..

CHP Kocaeli Büyükşehir Meclis Üyesi Dilek Tan'ın, Ankara'da meydana gelen patlamada 3 yakınının hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ankara'da dün meydana gelen patlamada ölenlerin acısı Kocaeli'ye düştü. CHP'den Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyesi Meclis Üyesi olan Dilek Tan’ın İstanbul'dan mitinge giden teyzesinin kızı Sarıgül Tüylü ve Malatya'dan mitinge giden kuzenleri Onur Tan ile Umut Tan'ın meydana gelen patlamada yaşamların yitirdikleri öğrenildi.

İKİ MALATYALI DAHA..

Ayrıca, mitinge Malatya'dan giden ve bombalı saldırıda yaşamlarını yitiren 10 kişinin dışında,  Tarsus'tan Ankara'daki mitinge giden Metin Peşmen'in de aslen Malatyalı olduğu, saldırıda canverdiği belirlendi.

Aslen Doğanşehir ilçesi Dedeyazı Mahallesi'nden (köyünden) olan Metin Peşmen'in ise, ikamet ettiği Tarsus'tan Ankara'ya gittiği, cenazesinin ailesinin yaşadığı Tarsus'ta toprağa verileceği haber alındı.

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ..

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede barış iklimini hayata geçirmek hepimizin görevidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu ile görüştükten sonra partisinin MYK'sını topladı. Daha CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın devre dışı bırakılmasının doğru olmadığını ifade ettiğini söyleyerek, "Hukuk sistemine göre kurulan, siyasi partiler yasasına göre kurulan bir siyasal partinin genel başkanı hem ayrımcılık, bölücülük yapmayacağız diyoruz hem de gıdım yapıyoruz. Bu doğru değil. Tam tersine başbakanlık koltuğunda oturan kişinin tüm siyasal partileri kucaklaması ve bütün siyasal partilere eşit mesafede yaklaşmak gerektiğini ifade ettim. Bu Türkiye'de barış iklimi oluşması açısından da, gerginliğin yumuşaması açısından da don derece önemli olduğunu kendilerine ifade ettim. Şunu söyledim; 'Siyaset sistemi çözüm üretemez noktaya geliyor, toplumda böyle bir algı oluşmaya başladı. Bu algı çok tehlikeli bir algı'. Ülkede bir sorun varsa, sorunu çözecek olan siyaset kurumu. Bir yanlışlık yapıldıysa, bunu telafi edecek olan siyaset kurumu. Siyasetin çözüm üretemediği, üretmekten kaçındığı bir algı Türkiye'yi başka mecralara sürükleyebilir. Bu konuda kendisinin dikkatini çektim. Bütün bu olaylara rağmen kimse umudunu yitirmesin. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece bizim kararlı tavrımız olduğu sürece hiç kimse ülkenin geleceğinden endişe duymasın. Her olayı titizlikle araştırıyoruz. Her olayın üzerine kararlılıkla gidiyoruz. Kavga etmeden, gerginlik yaratmadan, bir siyasetçide olması gereken olgunluk çerçevesinde bütün sorunlara yaklaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Hayatını kaybeden çocukların sayısının bilinmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz o çocukları teröre kurban verdik. Neden? İstihbarat zafiyeti var da ondan. Ülke böyle bir yönetimi hak etmiyor. Daha olayları kavrayan, sorunlara daha sağlıklı bakan, çözümler üreten bir yönetime Türkiye'nin ihtiyacı var. Önümüzde de 1 Kasım seçimleri var. Sorumlarımızı da, çözümlerini de biliyoruz, o nedenle karamsarlığa yer yok. Bu ülkede barış iklimini hayata geçirmek hepimizin görevidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, randevu talep ettiği liderlerden henüz kendisine dönüş olmadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, saldırıyla ilgili kendisine bilgi verildiğini söyleyerek, "İki canlı bomba. İkisinin de erkek olduğu söyleniyor. Önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı bilgileri emniyet örgüt ismi verilmedi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı bazı konularda bilgi verdi" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun kendisine HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile söyledikleri nedeniyle şu aşamada görüşmeyi uygun bulmadığını sözlerine ekledi. Terörle mücadele konusunda önerilereri olup olmadığı sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Teröre karşı bütün partilerin ortak hareket etmesi lazım. Terör bir insanlık suçuysa, buna karşı bütün siyasi partilerin açık ve net tavır takınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun CHP'yi suçlamasına yönelik olarak, "Bu konuyu açtım. Bir seçim hükümetinin sorunları çözemeyeceğini, Türkiye'nin derinleşen sorunlarının ancak dört yıllık bir hükümetin çözüm olabileceğini kendisine aktardım. Bizim teklifimizin dört yıl olduğunu, eğer dört yıllık bir koalisyon kurmak istiyorsanız kapımızın açık olduğunu kendisine ifade ettim" şeklinde konuştu.

"KATILACAĞIM.."

CHP Gençlik Kolları Malatya Şubesi tarafından olayda ölenlerle ilgili bir tören yapılacağını ve bu törene katılıp katılmayacağını soran gazeteciye ise Kılıçdaroğlu, “Katılacağım” şeklinde cevap verdi. 

ARŞİV FOTO: Saldırıda yaşamını yitiren CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyesi Eren Akın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte. Akın, Pazar günü toprağa verildi. CHP Malatya İl Gençlik Kolları'nın internet sitesinde de, yaşamını yitiren 10 Malatyalı partilinin fotoğrafları yayınlandı. Ayrıca Tarsus Ankara'ya giden Malatyalı Metin Peşmen  bombalı saldırının kurbanı oldu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız