SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu: Saldırıyı Kınıyoruz

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık konvoyuna düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu saldırıyı değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör kimden ve nereden gelirse gelsin kınıyoruz" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanlık konvoyuna yapılan saldırıyı kınayarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak başsağlığı dileyeceğini söyledi. Partisinin Elbistan mitingi için hava yolu ile Malatya’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu burada gazetecilerin saldırıyla ilgili sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın konvoyuna yapılan saldırıdan yeni haberdar olduğunu belirterek, "Terör kimden ve nereden geliyorsa kınıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını söyle sürdürdü:

"Terörün bir insanlık suçu olduğunu insanımız artık anladı. Terörle bir yere varılmayacağını artık herkesin bilmesi lazım. Ben sayın Başbakan’a geçmiş olsun diyorum şehit olan polise Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum. Tüm polis camiasınında başı sağolsun, yaralı polis arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sayın Başbakan’ı arkadaşlarımız birazdan arayacak ulaşabilirsek hem geçmiş olsun, hem de başsağlığı dileyeceğim."

Kılıçdaroğlu karayoluyla Elbistan’a hareket ederken, Kastamonu’daeki saldırı nedeniyle koruma sayısı artırıldı.

VALİ’NİN AÇIKLAMASI

Kastamonu’da teröristlerin saldırısında şehit olan polisin evli ve 1 çocuk babası Recep Şahin, yaralanan polisin de Metin Kuş olduğu açıklandı. Sağlık durumu ciddi olan Metin Kuş, ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, teröristlerin önce konvoya eskortluk yapan trafik aracına ateş açıldığını bu araçta bir polisin şehit olduğunu söyledi. Teröristlerin attığı bombanın aracın yakıt defosuna isabet ettiği için yangın çıktığını belirten Vali Bektaş, güvenlik güçlerinin teröristlere anında karşılık verdiğini belirtti.

Vali Bektaş, olayın Başbakan Erdoğan’ın Kastamonu’dan helikopterle ayrılmasından yarım saat sonra meydana geldiğini anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız