SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu: Sen Bir Çete Liderisin

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:16:53
Kılıçdaroğlu: Sen Bir Çete Liderisin
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında hükümeti sert bir dille eleştirdi. "Bize karşı darbe yapıldı edebiyatı yetti artık. Sen çete reisisin ve yolsuzluklar konusunda ustasın. Kimse senin eline su dökemez." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI

Başbakan hala mağdurum da mağdurum edebiyatı yapıyor. Ayda 10 bin lira para alıyorsun. Emekli aylığın var. İki uçak aldın. Dolmuş taksi parası vermiyorsun. Sen mağdursun da 9 buçuk milyon emekli mağdur değil mi?Bakın mağduriyet edebiyatı hala bitmedi. Eskiden sağlığı bedava yapacağız diyorlardı. Bir hastanede, iki eczanede, üç aylığından para kesilerek para veriyor. Mağdur olan kim, emekli değil, Recep Tayyip Erdoğanmış. Böyle mağduriyet mi olur? Bakan 700 bin liralık kol saati alıyor, o mağdur, ama çocuğuna harçlık veremeyen baba mağdur değilmiş.

'BAŞBAKAN DEĞİL BAŞÇALAN'

Ben dedim ki 247 milyar avroluk yolsuzluk var. Bu çok afaki bir rakam diyorlar. Yolsuzluk yok demiyor ama afaki bir rakam diyor. Ama bu ülkede bir Başçalan var. Başbakan değil başçalan. Afakiyse kardeşim, sen çıkarsın rakamı açıklarsın biz de öğreniriz. En iyi rakamı hırsız bilir, ne kadar götürdüğünü çalan bilir. Daha bu çıkan kısmı. Hüsnü Mübarek'i bilirsiniz. Götürdüğü mal 55 milyar dolarmış. Bunlarınki ne kadar 85 milyar avro. Orada bir kişi bunlar kolektif götürmüşler. Bari mağduriyet edebiyatı yapmayın. Milletle alay etmeyin yeter artık.

247 milyar nasıl alınır? Herhalde bir kişi tek başına götüremez. Nasıl götürecekler? Devletin içinde bir paralel yapı gerekiyor. Ona göre de bürokrat savcı hakim gerekiyor. Ona göre işadamı gerekiyor. O işadamlarına ne diyor? Hayırsever işadamı diyor. Hayırsever işadamı bakana 700 bin liralık kol saati veriyor. Ne kadar da hayırsevermiş. Binlerce yatağa aç giren çocuk var onlara yemek vereyim demiyor da bakana 700 bin liralık kol saati veriyor.

'MAĞDUR EDEBİYATINI BIRAKIN'

Başka kimler var? Siyasetçiler olması lazım. Siyasetçi olmadan yolsuzluk olur mu? Devletin içinde bir çete yolsuzlukları yapıyor. Darbe oldu, mağdur olduk edebiyatını bırakın. Ülkenin gerçeği var, ülke soyuluyor, 76 milyon yurttaşın cebinden çıkan her kuruş verginin hesabını sormak benim boynumun borcudur.Milyonlarca lira dolar rüşvet aldılar gene onlar mağdur. Vatandaş mağdur değil. Bunlar mağdur. Yetmiyor rüşveti veren adamın uçağıyla umreye gidiyorlar. 700 bin liralık kol saati dediğimiz zaman vatandaş diyor ki o kadar kol saati olur mu? Vallahi ben de bilmiyordum ama oluyormuş demek. Fotoğrafı da çıktı. nereden alındığı belli. 700 bin liralık kol saati ile 10 tane apartman dairesi alınır. Mamak'ta oturan kardeşlerime söylüyorum. Evsizlere kira ödeyenlere söylüyorum. 10 apartman dairesini bakanın koluna takıyorlar. Bakan mağdur olsun diye...

'ÇETE REİSİ SENSİN'

Bu çetenin reisi kim? Çetenin reisi çete üyelerinden biri açıkladı zaten. Hiç boşuna milleti kandırmasın. Bize karşı darbe yapıldı edebiyatı yetti artık. Sen çete reisisin ve yolsuzluklar konusunda ustasın. Kimse senin eline su dökemez.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız