SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu Yine Söyledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:28:50
Kılıçdaroğlu Yine Söyledi
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tek parti döneminde CHP’nin camileri ahıra çevirdiğine ilişkin eleştirisini cevaplandırırken, AKP döneminde Malatya’da cami satıldığını, satılan cami arazisinin de yabancılara verildiğini söyledi.
 
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uçak yolculuğu sırasında Milliyet Gazetesi Yazarı Fikret Bila’nın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan’ın dini inançları istismar ettiğini öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ““Dini bu kadar istismar eden bir lider görmedim. Bunlar doğru değil. ‘Belge göstereceğim’ deyince ben de ‘şu camileri ahır yapın’ diye bir Başbakanlık belgesi göstereceğini sandım. Ama öyle bir şey yok. Onlar savaş şartlarında askerlerin camileri kullanma ihtiyacına ilişkindir. Çünkü oralarda kışla yoktu, kalacak yer yoktu. Askerler nerede yatacak? Camide kalıyorlar. O zaman at kullanılıyor. Atları da camilerin önüne bağlıyorlar. Olay budur“ dedi.
 
Malatya’da Cami Satıldı Yeri Yabancılara Verildi
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın tek parti dönemi tarihini güncel politika malzeme yapmasını eleştirerek “İlk kez yakın tarihten intikam alma çabası var. CHP’ye bir şey söyleyemiyor, eskiye dönüyor. Şimdi elinde bir tarih kaldı. Bu tarihi de bilmiyor, bilse gam yemem. ‘Camiler yıkıldı, satıldı’ diyor ama kendi dönemlerinde cami yıkılmadı mı? Pursaklar’da yıkıldı. Malatya’da cami satıldı, yeri yabancılara verildi. Bunlar ortada dururken, camilerin bir dönem asker için kullanılmasını istismar ediyor. Bu kadar iftiracı bu kadar yalancı siyasiye ilk kez şahit oluyorum” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız