SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu'na Yumruklu Saldırı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:27:04
Kılıçdaroğlu'na Yumruklu Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısı salonuna gitmek üzere koridorda yürüdüğü sırada yumruklu saldırıya uğradı. 

Kılıçdaroğlu'nun gözlüğünün saldırı sonrası yere düştüğü belirtildi. Saldırgan, güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıyı gerçekleştiren kişinin isminin Orhan Ö. olduğu öğrenildi. Partililer tarafından linç edilmek istenilen saldırgan TBMM Polis noktasına götürüldü. Saldırganın sorgusu sürüyor. 

Saldırganın 1986 doğumlu ve Erzurum nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Saldırganın ayrıca Ankara'nın Altında ilçesinde ikamet ettiği belirtildi.

TBMM’de partisinin grup toplantısına giderken kuliste milletvekilleri ile birlikte yürüdüğü esnada yumruklu saldırıya uğrayan ve yüzünden yaralanan Kemal Kılıçdaroğlu, kısa süreli bir tedavinin ardından grup toplantısına geldi. Grup toplantısındaki yaptığı konuşmada saldırı ile ilgili ilk yorumu yapan Kılıçdaroğlu, “Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu CHP liderini yapılan ilk saldırı değildir. İsmet İnönü’ye de saldırılar düzenlendi. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz. Baskılar ve şiddet bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk atacak, biz geri adım atacağız, asla geri adım atmayacağız, inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ile ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi. Kılıçdaroğlu’nu arayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Şuanda değişik bilgiler geliyor. Grubumuz gerekli açıklamayı yapıyor. Bende kendisini arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunacağım. Önce farklı isimler söylendi, Altındağ ilçesinde oturduğuna dair yeni bir isim söylediler. Şuanda Emniyet Teşkilatımız gerekli araştırmayı yapıyor” diye konuştu.

Gereğinin yapılacağını belirten Erdoğan, “Demokratik parlamenter sistemi içinde bu yollar tevessül edilecek yollar değildir, bunu tasvip etmek mümkün değildir. Bu girişimleri şiddetle kınıyoruz. Gereği neyse yapılması söz konusudur. Bunun için Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyorum. Ayrıca kendisini de arayıp söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız