SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li Belediyelere Hesap Çağrısı

0
Güncellendi - 2017-11-26 04:54:23
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li Belediyelere Hesap Çağrısı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından yaptıkları her kuruş harcamanın hesabını vatandaşlara vermelerini istedi.

Muratpaşa Belediyesinin toplu açılış ve yeni projesinin temel atma törenine katılmak üzere Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmasına Mısır'da bir camide yaşanan terör olayına değinerek başladı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye ile tarihsel ortaklığı olan, ortak kültürü yaşatan Mısır’da terör örgütünün saldırısı sonucu 305 Mısırlı'nın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Terörden çok büyük acılar yaşamış, terörden sürekli şikayet eden ve terörden mücadele eden bir ülkenin insanı olarak bütün Mısırlılara başsağlığı iletiyoruz. Hep beraber dünyanın neresinde yaşıyorsak, yaşayalım insan olarak terörle mücadele etmek zorundayız. Mısır’da yaşanan olay sıradan bir olay değildir. İslamiyeti kullanarak, terör estirenler asla ve asla İslamiyete hizmet etmemişlerdir. Bir barış dini olan İslamiyetin terörle yan yana özel çaba içinde olan kesimlerdir onlar. O nedenle onlara terörü gerçekleştirenlere ne İslam ne Müslüman hiçbir şey diyemeyiz. Onlar inançlarından soyutlanmış teröristlerdir. Umuyoruz ve diliyoruz bütün dünya şimdi bizi daha iyi anlıyor" dedi.

CHP'li belediyelere hesap çağrısı

Kılıçdaroğlu, konuşmasında CHP'li belediyelere çağrıda bulunarak "Belediye Başkanlarına iki şey söylüyorum. Bunun birincisi seçilir seçilmez bütün vatandaşları kucaklamaları, ikincisi de yaptıkları her türlü harcamanın hesabını kuruşuna kadar vatandaşa vermeleri. Başkanlarımız herkesi kucaklıyor, belediye başkanı oldukları andan itibaren herkesin belediye başkanı oluyorlar ama bu yetiyor mu? Hayır. Harcamalar yapıyorlar, yaptığınız her hizmetin bedelini kuruşu kuruşuna halka açıklayacaksınız halka hesap vereceksiniz. Siyaset halka hesap verme kurumudur, halktan hesap sorma değil. Biz bunu namuslu bir görev görüyoruz her kuruşun hesabını veriyoruz" ifadelerini kaydetti.

"2019'da inşallah Antalya'yla birlikte Mersin, Adana, İstanbul, Balıkesir'i de alacağız"

Kılıçdaroğlu, "Bir parti var onların belediyecilik anlayışıyla bizimki farklı. Onların anlayışında belediyecilik yaptıkları yerlerde kentlerine ihanet eder çıkar bunu açıklarlar bizde ihanet yok hizmet var. Onlar nerede yeşil alan görseler buraya nasıl gökdelen dikeriz hesabını yapıyorlar, biz de nerede yeşil alan görsek buraya nasıl okul yaparız park yaparız halka açarız dememiz lazım. Onlar kentleri rantlara, biz rantları kentlere nasıl teslim ederiz diye düşünüyoruz. Dünyanın en güzel kentlerinden birinde yaşıyorsunuz, denizi doğası insanları güzel burayı daha güzelleştirmek mümkün belediye başkanlarımızın sunduğu hizmetler bakın 2019'da inşallah Antalya'yla birlikte Mersin, Adana, İstanbul, Balıkesir'i de alacağız. Denizli'yi de Bursa'yı da alacağız. Bu ülkeye demokrasiyi yeniden getirmek için gece gündüz uyumayacağız mücadele edeceğiz, çocuklarımız, gençlerimiz, geleceğimiz ve Türkiye için" dedi.

Antalya, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız