SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu'ndan İlk Açıklama

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:09:13
Kılıçdaroğlu'ndan İlk Açıklama
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ortaya çıkan tablo CHP’nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiklerinden ötürü bizim sorumluluğumuz parlamentoda da parlamento dışında da çok daha fazla artmıştır” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “İlk teşekkürüm bütün vatandaşlara, sandıklara gittiler, oylarını verdiler, güzel bir seçim süreci geçirdik. İkinci teşekkürüm kendi örgütümüze hala çalışıyorlar. Sandıkların başındalar. Islak imzalı tutanakları genel merkeze göndermeye devam ediyorlar. Sonuna kadar beklemelerini ve ondan sonra evlerine gidip uyumalarını istiyorum” diye konuştu.

“ORTAYA ÇIKAN TABLO CHP’NİN SORUMLULUĞUNU ÇOK DAHA İLERİYE TAŞIMIŞTIR”

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ortaya çıkan tablo CHP’nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü bir demokrasinin, sağlıklı bir demokrasinin iyi işleyen kuralların olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiklerinden ötürü bizim sorumluluğumuz parlamentoda da parlamento dışında da çok daha fazla artmıştır. Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir. 7 Haziran 1 Kasım arası olağanüstü koşullar olmuştur. 400’e yakın insan hayatını kaybetmiştir bu süre içinde. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Terör can ve mal güvenliği her şeyin önüne geçmiştir. 7 Haziran’da nasıl milli iradeye saygılı olduysak 1 Kasım’da ortaya çıkan tabloya aynen saygılıyız. Milli iradeye saygı duymak demokrasinin temel kurallarından birisidir. Hiç kimsenin hiçbir yurttaşımın bundan en ufak bir endişe duymamasını istiyorum. CHP seçim öncesi yaptığı çalışmalardan, ortaya koyduğu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumsuz bir tepki almamıştır. Bu şu anlama geliyor; CHP’de yaşanan değişim olumludur ve devam edecektir. Kararlılıkla devam edecektir.”

“HİÇ KİMSE KENDİSİNİ HUKUKUN ÜSTÜNDE GÖRMEMELİ”

“Ortaya çıkan tabloda asıl değerlendirmemiz gereken nokta güç ve hukuk” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu iki kavramın özenle korunması gerekiyor. İktidarda olanlar gücü, toplumun vicdanında hukuku temsil eder. Güç hukukun üstüne çıkarsa toplumda bir baskıya dönüşür. Bu demokrasimizi zedeler. Bütün iktidarların hukukun üstünlüğü kavramına özen göstermesi ve uyması gerekiyor. Eğer demokrasimizi geliştireceksek, insan haklarına saygıyı geliştireceksek, kadın erkek eşitliğini sağlayacaksak gücün zehirlenmemesi lazım. güç zehirlendiği andan itibaren toplum travma yaşar. Bütün bunları dikkatle izleyeceğimizi, bütün vatandaşlarımızın, bütün siyasal partilerin bilmesi gerekir. Sorumluluğumuzun ağırlığı da buradan kaynaklanıyor. Hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemeli. Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk. Bundan sonra da mazlumun yanında olmaya aynen devam edeceğiz. Çünkü hukuku korumanın temel yollarından biri mazlumun yanında olmaktır. Topluma hukukun üstünlüğünü hatırlatmanın yolu da mazlumun yanında olmaktır. Türkiye’nin geleceği açısından hiç kimse endişe duymasın ve kaygılanmasın. Bu ülkeyi demokrasiyi getiren parti CHP’dir. Demokrasiyi güçlendirecek olanda CHP’dir. Gücün hukukla dengelenmesi gerektiğini söyleyende CHP’dir” ifadelerini kullandı.

“EĞER OLAĞANÜSTÜ KOŞULLAR OLMASAYDI ÇOK DAHA FARKLI BİR TABLO ÇIKABİLİRDİ ORTAYA”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarından vatandaşın verdiği mesajın sorulması üzerine “Olağan bir süreçte seçime gitmedik. Ekonomideki olumsuzluklar hiçbir zaman düşünülmedi. Sadece Ankara’daki patlamada 102 vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 Haziran 1 Kasım arasında 400’e yakın insanımız öldü. Böyle bir ortamda Türkiye seçime gitti. Olağanüstü bir ortamda seçime gittik. Böyle bir tablo çıktı ortaya. Bu tablonun çok iyi değerlendirilmesi lazım. Eğer olağanüstü koşullar olmasaydı çok daha farklı bir tablo çıkabilirdi ortaya” yanıtını verdi.

MHP’deki düşüşle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, “Ben diğer partilerdeki düşüşe hiç değinmeyin. O bizden çok ilgili partilerin kendi alanına girer. Kendi aralarında tartışırlar” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BUNU GÖRECEĞİZ”

Merkez sağdan CHP’ye oy gelmediği yönündeki yorumların sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki süreçte bunu göreceğiz. Bizim hazırladığımız iki seçim bildirgesi toplumda genel kabul gördü. Keşke olağanüstü bir süreç yaşamasaydık. O zaman CHP’ye oyun gelip gelmediğini çok daha rahat değerlendirebilirdik. Eğer Haziran ile Kasım arasında 400 kişi hayatını kaybediyorsa bir ülkede ve biz bu süreci görmezlikten gelip olağan bir süreçte varılan sonuçmuş gibi değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz” karşılığını verdi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Vatandaşın verdiği bir mesaj var. Sizce bu mesaj tüm muhalefete mi verilmiştir, parti bazında mı bir mesajdır? İstifayı düşündünüz mü?" sorusuna, "CHP'yi diğer partilere benzetmeyin. Demokrasiyi bu ülkeye getiren partiyiz biz. Bizim zaten kurultay sürecimiz devam ediyor. Hiç kimsenin endişesi olmasın kurullar neyi gerektirirse o kurallar aynen çalışır. Bizim oyumuz arttı ama biz oyumuz arttı diye kendimizi başarılı görmüyoruz. Milletvekili sayımız da arttı ama kendimizi başarılı görmüyoruz. Başarının ölçüsü iktidar olmaktır. Bütün bunları yetkili organlarımızla artı kurultay zaten değerlendirecektir. O çerçevede hareket edeceğiz" karşılığını verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız