SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu'nu Ağbaba Karşıladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:43:16
Kılıçdaroğlu'nu Ağbaba Karşıladı
A- A+ PAYLAŞ

Eskişehir’de düzenlenen “Belediyeler Buluşuyor CHP İktidara Koşuyor” etkinliğinin ikinci gününde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yeniden canlandıracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak biz; İnsan odaklı kentsel ve toplumsal kalkınma anlayışı olan, sosyal demokrat belediyeciliği savunuyoruz. Kentlerin sağlıklı ve sürdürülebilir gelişmesi, kent halkının yaşam kalitesinin artırılması, belediyelerimizin temel sorumluluk alanıdır. Kentin tüm kesimlerine, adaletli ve hakça hizmet götürmek, tüm toplumu kucaklayan, belediyecilik anlayışı öncelikli görevimizdir. Sorumlulukları fazla, ama kaynakları az olan Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz, modern yönetim tekniklerini kullanarak; etkin, verimli ve kaliteli hizmet üretmektedir.  Bu bizim yurttaşımıza olan yasal, siyasal ve toplumsal sorumluluğumuzdur. Kentlerimiz ve daha iyi bir yaşam isteyen tüm yurttaşlarımız için; yerel yönetim modelimiz ve uygulamalarımızla, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yeniden canlandıracağız.

“KARDEŞ BELEDİYECİLİK PROJESİNİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Ağbaba şunları söyledi, “Kentli haklarına saygılı, Kaliteli yaşam koşulları sağlayan,  İnsan ve çevre odaklı, Kentin yoksulları ve dezavantajlı kesimlerini kollayan, İstihdam yaratan, Proje üreten, uygulayan,Halkla birlikte karar alan, yöneten,  halkçı belediyeler yaratmak amacıyla yola çıktık. Peki bunu nasıl yapacağız? Öncelikle bir bütün olacağız. Genel Merkez, Örgütlerimiz ve Belediyelerimiz; destek ve dayanışmanın nasıl olduğunu tüm Türkiye’ye gösterecek. Birbirimizle iletişim içinde olacağız. Birlikten kuvvet doğar diyerek, deneyim ve fikirlerimizi paylaşacağız. Bunun en büyük destekçisi ve takipçisi de ben olacağım. Günün 24 saati, haftanın 7 günü, çalışmaya hazırım. Şundan emin olun ki, bu salondaki bütün belediye başkanları, beni fiziken istediklerinde yanlarında bulacaklar. Ne zaman bana ihtiyacınız olursa ben orada olacağım. Çat’a da gideceğim, Keşan’a da gideceğim. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir etkinliğinde de, Kars’ın Akyaka ilçesinde de olacağım. Genel Merkez olarak biz; proje desteği lazımsa, proje üretmeye; hukuki destek lazımsa, hukuksal desteğe hazırız.  Aynı çabayı Belediye Başkanlarımızın da göstereceğine eminim. Biz 234 belediyemiz ve tüm örgütümüzle büyük bir aileyiz.   En doğumuzdaki Karakoyunlu (Iğdır) Belediyemizden, en batımızdaki Geyikli (Çanakkale) Belediyemize kadar dayanışmanın ne olduğunu göstereceğiz.  Daha önceden temelleri atılmış kardeş belediyecilik projesini geliştireceğiz.  Kardeş Belediyecilik, sadece araç ve malzeme yardımı yapmak değildir. Kardeş belediyecilik aynı zamanda proje, teknik bilgi, deneyim paylaşmaktır.  Tabi ki araç ve teçhizat da paylaşacağız ama esas amacımız ortaklaştırdığımız yeni projelerle kentlerimizi geliştirmek olacak.  Burada en önemli görev de büyük belediyelerimize düşüyor. Bu konuda yardım ve katkılarını esirgemeyeceklerinden eminim.  İktidar yolu yerel yönetimlerden geçmektedir. Bu yolda birbirimize destek olarak yürümeye devam edeceğiz. Düzenli aralıklarla belediye toplantıları gerçekleştirip, sorunlarımızı masaya yatırıp, çözüm yollarını birlikte arayacağız. Üniversitelerden, sivil toplum örgütlerinden, sendikalardan ve çeşitli kurumlardan destek alıp, yeni projeleri, belediyelerimize kazandıracağız.”

“ÖNCELİK DAR GELİRLİ AİLELERİN OLDUĞU MAHALLELER OLMALI”

Ağbaba, “Her belediyemiz imkanları doğrultusunda aile sigortasını hayata geçirmeli, ücretsiz olan kentsel, sağlık ve sosyal hizmetleri arttırmalıdır. Kentin yoksul kesimlerine yardımlar sürerken, yoksulluğu sürdürmek yerine, mücadele yöntemleri geliştireceğiz. Önceliğimiz dar gelirli ailelerin yaşadığı alanlar ve gecekondu mahalleleri olmalıdır. Kentin bu kesimlerine daha çok dokunmamız lazım, sosyal yardımlarımızı bu alanlarda yoğunlaştıracağız. Her mahallede kreşlerimiz olacak. Hem genç nesillerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, hem de kadın istihdamın arttırılması için bunu yapmamız gerekiyor.  Öncelik bu mahallelerde olacak. Dengesizlikleri belediye imkanlarıyla kapatacağız. Ekonomik durgunluk, yoksulluk, işsizlik gibi sorunlar, ancak yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle çözümlenebilir. İstihdam sahalarının geliştirilmesi, refah artışını da beraberinde getirir.

Bunun için istihdam yaratan projeler geliştirmeliyiz. Bunun örnekleri daha önce belediyelerimiz tarafından hayata geçirilmiştir” ifadelerini kaydetti.

“TÜRKİYE’DE İLK METROYU BİZ YAPTIK”

 Ağbaba konuşmasını şu şekiyde sonlandırdı; “Şunun altını bir kez daha çizelim; Sosyal demokrat belediyeler Türkiye’yi İLKlerle buluşturan belediyelerdir.  Cumhuriyet Halk Partisi, sosyal demokrat belediyeciliğin geçmişte olduğu gibi bugün de öncüsü olmaya devam etmektedir. Türkiye’de ilk metroyu biz yaptık. İstanbul’da Nurettin Sözen, Ankara’da Murat Karayalçın, İzmir’de Yüksel Çakmur.  Türkiye’de ilk tercihli yol, yani metrobüs uygulaması, bundan 40 yıl önce İstanbul ve Ankara’da, yine sosyal demokrat belediyeler tarafından hayata geçirildi.  1992’de, ilk kez İstanbul’da, Anadolu yakasından başlamak üzere doğalgazı kentlere biz vermeye başladık.  Türkiye’deki ilk kentsel dönüşüm projesi, ilk entegre çevre projesi, ilk tahvil ihracı, yoksullara yardım, ilk bedava süt dağıtımı, ilk Halk Ekmek Fabrikası hep bizim arkadaşlarımız tarafından hayata geçirilen projelerdir.  30 yıl önce sosyal demokrat belediyelerin yaptıklarını 30 yıl sonra AKP’li belediyeler yapmaya çalışmaktadır. Yapmaya çalışmaktadırlar diyorum çünkü; CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyemizin kendi imkanlarıyla yaptığı metroyu, bütçeleri İçişleri bakanlığının 4 ve 8 katı olan Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri yapamamış ve Ulaştırma Bakanlığına devretmişlerdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız