SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kılıçdaroğlu'nu Destekleyeceğiz"

0
Güncellendi - 2018-01-30 03:09:39
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 12’si seçilmiş, 1’i doğal delege olmak üzere 13 kurultay delegesiyle genel kurultaya katılacaklarını ifade ederek, “2019’a giden bu süreçte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Bir bütün olarak kurultay delegelerimizle birlikte şuan ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğine inanıyor, ona güveniyor ve önümüzdeki 2019 seçimlerini kucaklayabilecek en iyi yapının Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde oluşacağına inanıyor, güveniyoruz. Malatya’dan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bu süreçte tam destek verdiğimizi ifade ediyoruz” dedi.

  Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Kiraz, CHP’nin 3-4 Şubat'ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı’na dair açıklamada bulundu.

  Olağan Genel Kurultay sürecine ilişkin Kiraz, “Hafta sonu olağan büyük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Tabi büyük kurultayımıza giderken, ilçe ve il kongrelerimizi gerçekleştirdik. Kurultay sürecimizi, büyük kurultayımızda tamamlamış olacağız. Dolayısıyla her aşamada delege seçiminden tutun ilçe ve il seçimine, büyük kurultaya kadar ülkede demokrasiye inanan bir partinin temsilcileri olarak demokratik bir yarışın olması noktasında elimizden gelen çabayı gösterdik. Bu ülkede 95 yıldır demokrasiyi, özgürlükleri ve önemli değerleri savunan bir siyasi partinin temsilcileri olarak bugün kurultayımızda da birçok adayın adaylık açıklamasını izliyoruz. Hiçbir partide görmediğimiz şekilde ilçelerde, illerde olduğu gibi demokrasi şölenlerini kongrelerimizde yaşatıyoruz. Kurultayımızda da Cumhuriyet Halk Partililer olarak büyük demokrasi şölenini hep birlikte hafta sonu yaşayacağız” açıklamasında bulundu.

  Kiraz, çok adayın çıkmasının demokrasi kültürünü ne kadar özümsedikleriyle ilgili önemli bir gösterge olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Demokrasiyi üst seviyede yaşayan, kendi içinde gerçekleştiren bir siyasi partiyiz. Tabi bu kurultaya giderken, Malatya olarak 12 kurultay delegemiz ve bir milletvekilimizde doğal delege olarak 13 kurultay delegesiyle kurultaya katılacağız. Seçilen 12 kurultay delegemiz ve bir milletvekilimiz doğal delegemiz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesi noktasında imzalarını verdiler. Bu imzalarımızı genel merkezimize ulaştırdık. Malatya olarak sadece sözde değil, özde gerçek anlamda 2019’a giden bu süreçte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Bir bütün olarak kurultay delegelerimizle birlikte şuan ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğine inanıyor, ona güveniyor ve önümüzdeki 2019 seçimlerini kucaklayabilecek en iyi yapının Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde oluşacağına inanıyor, güveniyoruz. Malatya’dan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bu süreçte tam destek verdiğimizi ifade ediyoruz.”

  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı olmasının önemli olduğunu kaydeden Kiraz, “Çalışma yapısı, Türkiye’de ortaya koyduğu performans itibariyle de biz tekrar milletvekilimiz Veli Ağbaba’nın hem Parti Meclisi’nde (PM) hem de genel başkan yardımcılığı noktasında hak ettiği yerde olması için Malatya olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kurultaya giderken en önemli bir durumda şu; Malatya’da ikamet etmeyen ama farklı illerde siyaset yapan birçok Malatyalının da Parti Meclisi’nde (PM) yarıştığını görüyoruz. Daha fazla Malatyalının partimizi temsil etmesi, partimizi temsil noktasında önemli görevlerde olması içinde bir çaba içerisinde olacağız. Bu düşüncelerle kurultayımızın başarılı geçmesi noktasında elimizden gelen katkıyı göstereceğiz. Bütün Malatyalıları, dostlarımızı da bu demokrasi şölenimize, kurultayımıza davet ediyorum” dedi.

  Malatya’dan kurultay delegeleri İbrahim Arduç, Mehmet Kızıldaş, Enver Kiraz, Memba Kuşçu, Aliseydi Millioğulları, Übeyit Öksüz, Bahattin Öner, Osman Nuri Solmazgül, Güllü Tunçer, Ali Uçar, Erdal Üstün ve Barış Yıldız ile doğal delege Malatya Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba kurultayda yer alacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatyalı44 (6 yıl önce)
    aman ha desteğinizi eksik etmeyin.siz varken biz her zaman iktidar olacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar akbulut (6 yıl önce)
    kimseyi beğenmemek moda oldu malatyada...genç,aktif bir yazıhanda bir doğanşehirde bir hekimhanda .daha ne yapmalı il başkanı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    İyi ki varsınız ki sayın kiraz, Sayın ağbaba ve Sayın kılıçdaroğlu siz oldukça her seçimi ak parti alacak
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Kılıçdaroğlu nu destekleyeceksiniz de ne değişecek? 9 Seçim kaybetti. 10. da kaybeder. Hiç değişmeyin. Siz de değişmeyin. Kılıçdaroğlu da değişmesin. Ölene kadar koltuklarınızı bırakmayın. Türkiye umrunuzda mı? Parti umrunuzda mı? Cumhuriyet umrunuzda mı? Umrunuzda olan tek bir şey var o da koltuğunuz. Koltuğunuz bu ülkeden, cumhuriyetten, halktan her şey den daha önemli. CHP bugünkü durumundan tamamen sizler sorumlusunuz, ancak hiç üzerinize alınmıyorsunuz. Ayıp, ayıp. Bu kadar olmaz. Böyle giderseniz partiyi meclis dışına atacaksınız. Ancak umrunuz da mı? Varsa yoksa koltuğunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    senin yüzünden CHP malatya en az %10 oy az alıyor..Once senin değişmeni lazım sayin kiraz...
    0
    0
    Yanıtla