SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu'nu İstifaya Çağırdı

0
Güncellendi - 2016-05-12 00:41:05
Kılıçdaroğlu'nu İstifaya Çağırdı
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada ve sonrasında Bakanlıkta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı.

Bakan Tüfenkci TOBB Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel kuruldaki konuşmasına atıfta bulunarak, Türkiye'de bir ana muhalefet sorunu olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin dönüşümüne önemli katkılar sunan TOBB Genel Başkanı'nı eleştirerek Türkiye'de bir yere varılamayacağını Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı hala öğrenememiş." ifadesini kullanan Tüfenkci, Bakan olduğu günden bu yana TOBB'un önemli çalışmalarına şahitlik ettiğini dile getirdi.

"Laiklikle sorunumuz yok"

Muhalefetin aklının karışık olduğunu ifade eden Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Türkiye'de laiklik niye tartışılıyor?' Laikliğin tartışılmasına neden olan kendi uygulamaları. Kendi tarihlerine baksanız, 28 Şubat'taki laiklik uygulamalarına baksanız, daha önceki laiklik uygulamalarına baksanız o zaman Türkiye'de niye laiklik tartışılıyor onu kendisi çok daha iyi bilebilir. Bizim laiklikle sorunumuz yok. Cumhurbaşkanımız laiklikten ne anladığını bütün Türkiye'ye, dünyaya ilan etti ama burada laikliği anlamayan bir anamuhalefet partisi var."

CHP'nin Anayasa'nın değişmesini istemediğini savunan Tüfenkci, "Darbe anayasasını savunacak kadar tutucu olan bir muhalefet partisi Türkiye'yi nasıl geliştirecek?" dedi.

Bakan Tüfenkci, daha sonra basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

“Gerçekten CHP Genel Başkanı bizi fazla şaşırtmadı. Her zaman kullandığı ve kendine yakışan cümleleri sarf etti. Bu artık bir klasik haline geldi. Dün söylediğini bugün inkar eder hale dönüştü. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu defaatle ifade eden ana muhalefet lideri, bugün şaşırtıcı bir biçimde darbe anayasasını savunur hale geldi.

Kullandığı kelimelere bakıldığında, "Kansız olarak, son CHP milletvekili kalana kadar, kan dökülmeden bu anayasasa geçemez” cümlesi CHP'nin genlerinde olan darbeci zihniyeti ortaya çıkaran kodların tezahürüdür. Gerçekten parlamentoda yer alan, parlamentoyu savunan ve bu halkın seçtiği bir milletvekili, hele hele anamuhalefet partisi genel başkanı nasıl böyle bir cümle kullanır diye hayretler içinde kaldım. Siz eğer sivil iradeyi savunuyorsanız, milletin istediğinin dışında hiçbir bir şey olmayacağını bilmelisiniz. Anayasa değişikliği yapmanın usulleri zaten bellidir. Netice itibari ile de bu anayasa değişikliği, milletin önüne gidecek. Millet eğer kabul ediyorsa siz ne yapacaksınız? Darbe mi yapacaksınız? Bir ana muhalefet partisine yakışmayan bir durum. Bu durumda ben öncelikle kendi partisindeki milletvekillerinin bu milli iradeye karşı saygısızlık karşısında seslerini yükseltmesini bekliyorum. Kılıçdaroğlu'nu da bir kez daha istifaya davet ediyorum. Orada da ifade ettim. Halkın iradesini hiçe sayan bir anlayışın, mecliste yer alması ve meclisteki iradeyi de yok sayarak bunu kanla bastırmaya çalışması doğrusu her türlü izahtan verastedir. Bu cümleler bana göre demokrasi tarihimize kara bir leke olarak düşmüştür.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Erol (7 yıl önce)
    Kılıçdaroğlu doğru söylüyor.Muhalefet sorunu yok iktidar sorunu var.14 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz kan gölüne çevirdiniz.Bir tane dost komşu ülke kalmadı.Hergün beş on şehit geliyor umurunuzda değil.Bakkal hesabı yapıp biz bu kadar vurduk bu kadar şehit oldu lafları çok komik.İsrail bir vatandaşının kılına zarar gelse neler yapıyor.Siz sayı hesabı yapıyorsunuz.Bir şehit bir devlettir.Laiklik sorunun yoksa T.B.M.M Başkanını kim konuşturuyor,arkasında kimler destek veriyor.Bu cesareti kimden alıyor. Bir Başkan ettiği yeminin arkasında durmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (7 yıl önce)
    Sayın Bakan Sayın Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etmek sizin haddinize düşmez.Anayasa değişikliği ile ülkemizin içinde bulunduğu Laik ve hukuk devletini ortadan kaldırmaya yönelik olup ülkemizi 1923 öncesine döndürmektir.Sayın Kılıçdaroğlu TOBB toplantısında bu hususu eleştirdi Ülkemiz bir kişinin hırsına ve keyfi tutumuna terk edilemez.
    0
    0
    Yanıtla