SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu'nun Sitemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:06:17
Kılıçdaroğlu'nun Sitemi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi ağırlıklı yapacağı ziyaret ve toplantılar dolayısıyla Malatya'ya geldi. Malatya Havalimanı'nda karşılanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, buradan şehir merkezine geçti. 

TSO'yu Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak konuşan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "5084 teşvikten ciddi anlamda yararlandık. Muhalefet partisinin bu işin takibini yapmasını arzu ediyoruz. Malatya dahil 49 ilin yararlandığı teşviğin uzatılmasını bekliyoruz" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Malatya’ya bürokrat olarak, siyasetçi olarak ve sade yurttaş olarak da geldim. İki başbakan ve cumhurbaşkanı çıkarmış bir kent. Kayısı ile dünyada marka bir kent" diyerek, daha sonra şu ifadeleri kaydetti:

"Teşvik Yasası'nın uzatılmasını talep ediyorsunuz. Bir dosyayı Sayın Başbakana ilettiğinizi ifade ettiniz. Değişik illerden teşviğin uzatılması yönünde talepler geldi. Arkadaşlar bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor." 

"Huzurun temel taşı, akşam evine ekmek götürülmesidir. Alın terinin değerlendirildiği yerde huzur olur. Biz, Malatya’nın ve bu bölgenin gelişmesini isteriz. Malatya, at başı olabilir. Malatya’nın cazibe merkezi olması sadece bu bölge için değil, Türkiye için de önemli gelişme olacaktır" diyen Kılıçdaroğlu, sanayiye özel önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ülkenin kurtuluşu, kişi başına gelirin yükselmesi, herkesin iş ve aş sahibi olmasıdır. Sanayiye ve sanayiciye önem verip, sanayinin önündeki engelleri kaldıracağız. Türkiye’nin daha sağlıklı büyüme ve ilerlemesinin yolu, ciddi bir sanayileşmeden geçer. Temel hedef, katma değeri yüksek olan ürünleri üretmektir. Bu hedefe sanayicimiz kilitlenirse, çağdaş hedefleri yakalarız." 

Öte yandan, Başkan Erkoç tarafından Kılıçdaroğlu'na tepside kuru kayısı hediye edildi.

ESOB'u Ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya programı kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (MESOB) ziyarette bulunarak, burada esnaf odaları başkanları ile toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile oda başkanları tarafından karşılandı.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti esnasında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, kış lastiği uygulamasına tepki göstererek, “1 ay içinde yeni bir uygulama başlattılar, uygulamayı hemen yürürlüğe koydular. Kış lastiği sadece ticari araçlar için zorunlu hale getirildi. Yollarda sadece ticari araçları seyretmiyor. Acaba ticari olmayan araçlar başka yollarda mı seyrediyor. Kar sadece fakir ve fukaranın üzerine yağıyor” dedi.

Zorunlu trafik sigortası fiyatlarının artışına da tepki göstererek, “Unutulmuşuz, kenara itilmişiz. Toplumun temel taşı olan esnaf ve sanatkarın hiçbir siyasinin göz ardı etmesini beklemiyoruz” diyen Keskin, TBMM’de bütçe görüşmeleri esnasında esnaf ve sanatkarların sorunlarının parti liderleri tarafından dile getirilmemesine de sitem etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Siz eğer gerçekten kendi sorununuza sahip çıkacaksanız, şunu düşünmeniz gerekiyor; sizin sorunlarınıza hangi parti sahip çıkıyor. Siz, sizin sorunlarınıza sahip çıkan değil, sizi bitirmek isteyen partilere oy veriyorsunuz. Bakınız biz, defalarca dedik ki, ‘Kardeşim şehrin merkezlerinde mantar gibi büyük alışveriş merkezleri olmaz. Bunu yaparsanız esnafı bitirirsiniz’ dedik ve ‘biz bunu yapmayacağız’ dedik. Esnaf kardeşlerimiz ağırlıklı olarak ne dediler, ‘Hayır, bizi bitirecek partiye biz gidip oy vereceğiz’ dediler. Gittiler verdiler. Onlarda şimdi şehrin her yerde mantar gibi alışveriş merkezleri yapıyorlar. Timur’un fili gibi. Var ya’’Bir fil yetmez, ikinci bir fili vereyim o zaman size’ Aynı durum. O nedenle yapacağımız bir şey, önce düşüneceğiz, esnafın çıkarını düşüneceğiz. Esnafın yaşaması lazım. Büyük alışveriş merkezleri sadece bizde mi var? Hayır, Avrupa’da da var. Ama şehrin dışında. Şehrin içinde olanlarda haftanın bir günü kapalı tutulurlar. Sorunuz ne o zaman? İşçilerin hakları ellerinden alınıyor, CHP dillendiriyor, ama işçi sesini çıkartmıyor, oturuyor yerinde. Esnafın hakkı elinden alınıyor, CHP seslendiriyor, ama esnafın sesi çıkmıyor,. Arkadaşlar böyle şey olmaz. Sorunlara ortak sahip çıkmamız lazım. Geldiğimiz duruma bakın. Konuşmaktan vatandaş korkuyor. Telefonla konuşmaktan korkuyor. Bu demokrasi midir. Demokrasi farklı bir şeydir” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın her ailenin 3 çocuk yapması ile ilgili sözünü de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Sen hele birisine iş bul, ondan sonra Allah kerim. İş buluyorlar mı? İş yok. Ne olacak bu çocuklar? Ya mafyaya gidecek, ya dağa gidecek” dedi.

“Her yurttaşın, her esnafın şapkasını önüne çıkartıp, düşünmesi gerekir” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir atasözü var. Doğru söyleyeni 9 köyde kovarlar’ diye. Ama bende kararlıyım. 9 köyden kovsalar, 10. köyü gideceğim, yine doğruları söyleyeceğim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Sizin çıkarlarınızı koruyan siyasal partilerin yanında olacaksınız. İşin özeti budur. Sağlıklı işleyen bir demokraside kural bunun üzerine inşa edilmiştir. Bütçe görüşmeleri yapıldı. Sizden toplanan vergilerin hesabını verdi mi bu hükümet. Nereye harcandığını? Meclise vermedi. Meclis adına kamu harcamalarını denetleyen Sayıştay’ın, 132 raporu Meclis’e gelmedi. Yasaya göre Meclis'e gelmesi gerekiyordu. Ama gelmedi. Ancak bütçe geçti. Sağlıklı çalışan bir demokraside bu bütçenin meşruiyeti tartışılır. Herkes ayağa kalkar. Bizde hiç kimsenin sesi bile çıkmadı. Sadece biz itiraz ettik.”

Suriye ile ilişkilere de değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Suriye’ye bir bakın, Suriye’de iç savaş var. Ne yapıyoruz biz? Taraflardan birisini eline silah veriyoruz, cebine de para koyuyoruz, git kardeşini öldür diyoruz. Niçin? Bizim Suriye ile ne işimiz var, niye biz kavganın bir parçasıyız. Geçmiş de İran ile Irak arasında savaş oldu, 8 veya 9 yıl sürdü savaş. Türkiye iki tarafa da eşit mesafede kaldı. Asla müdahale etmedi. Sadece onlara çağrıda bulundu, savaşı bitirin, yapmayın, etmeyin, savaşmayın dedi. Kim zararını gördü, biz gördük, kim zararını gördü, Suriye gördü, kim zararını gördü ihracatçı gördü. Kralı çıkan kim bu işten? Silah satanlar. Niye bunu düşünmüyoruz. Ortadoğu’da neden birilerini taşeronluğunu üstleniyoruz biz?” şeklinde konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Kılıçdaroğlu’na esnaf ve sanatkarların taleplerini içerin bir dosya sunarken, tepsi içinde de kayısı hediye etti. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise Kılıçdaroğlu’na 20 yıl önce çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız