SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kılıf Kullanılırsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:28
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, nano-teknoloji ile üretilen kılıf sayesinde ortam dinlemesinin yapılamayacağını söyledi. 

Aslan, bugün bir gazetede de yer alan ortam dinlemesine engelleyen kılıfa ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Komisyon çalışmalarını yürütürken eski bir milletvekilinin ortam dinlemesine engelleyen cep telefonu kılıfından bahsettiğini belirten Aslan, “Bize bunu getirdiklerinde biz de bunu Komisyon’da test ettik. Kılıfın cep diye tarif edilen kısmına telefonu koyduğunuzda elektromanyetik dalgaları ve sinyalleri kestiğini bir nevi ortam dinlemesin karşı bir tedbir olabileceğini gördük. Bu tecrübemizi milletvekili arkadaşlarımızla paylaştık” dedi. Aslan, bu kılıfın ortam dinlemesini önlemek için vatandaşlar tarafından da rahat bir şekilde kullanabileceğini söyledi. Aslan, yanında getirdiği kılıfı basın mensuplarına gösterdi. Gazetecilerin talebi üzerine Aslan kendi telefon ile kılıfı test etti. Aslan, önümüzdeki hafta veya bir sonra ki hafta komisyon olarak kılıf ile ilgili daha detaylı bilgi isteyeceklerini ifade etti.

Aslan daha sonra soruları yanıtladı. Bir soru üzerine kendisinin bu kılıfı kullanmadığını söyleyen Aslan, “Kabine’den bu kılıfı kullanan bakanlar var mı? yönündeki soruya ise, “Kullanan arkadaşlar var. Ben birkaç arkadaşta gördüm. Kimler diye söyleyemem ama milletvekili arkadaşlarımızda da var, bakanlarda da” yanıtını verdi. Aslan, kılıfın Denizli'de üretildiğini söyledi. 

Komisyonun yasadışı dinlemelerle ilgili liderleri dinleyeceği yönündeki yer alan haberlerin anımsatılması üzerine Aslan, “İki alt komisyon kurduk. Bunlardan biri Hukuk Komisyonu diğeri Teknik Komisyon. Bunlardan Hukuk Komisyonu siyasi parti genel merkezlerine bir yazı göndererek varsa bilgileri belgeleri veya bu konudaki öneri ve düşünceleri bunları bildirmelerini istedi. Siyasi parti genel merkezlerinin yazılı veya sözlü beyanda bulunmaları kendi takdirlerine ait. Eğer bilgi ve belgeleri varsa veya bu konuda bir düşünce önerileri varsa komisyona gönderebilir. Yoksa siyasi parti liderlerinin komisyona davet edilmesi gibi husus söz konusu değil” dedi.

Aslan bir soru üzerine bu hafta yasadışı elde edilen görüntülerin nasıl servis edildiğine ilişkin gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenlerini ve Ankara temsilcilerini dinleyeceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız