SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kilise Onarılacak

A- A+ PAYLAŞ

Bir suikaste kurban giden Agos Gazetesi Genel Yayın Müdürü Hrant Dink'in bir hayali gerçek oluyor. Malatya'da doğduğu evin yeraldığı mahalledeki Taşhoron Ermeni Kilisesi'nin onarımının yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Malatya Merkez Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan tarihi Taşhoron Kilisesi'nin, Malatya Valiliği Kültürel Değerleri Değerlendirme ve Koruma Birliği'nin (KUDEB) girişimleri sonucu onarımının yapılacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıkları'nın Koruma Kurulu'ndan karar çıktığı ve tarihi Taşhoron Kilisesi'nin onarılacağı ifade edildi.

Taşhoron Kilisesi'nin onarılması için proje çalışmasının koordinatörü olan Yüksek Mimar ve Restoratör Nüvit Bayar, ilk önce rölöve ve restitasyon çalışması yapacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu Mahallsi Muhtarı Mustafa Şahin ise, "Burasının restore edilmesi için hemşehrimiz Turgut Özal'ın sağlığında Ankara'ya gidip, mecliste rahmetliye dilekçe vermiştim. O zaman şartlar iyi değildi. Bugün şartlar o günlere göre düzeldi ve Taşhoron Kilisei'nin onarılması kararı çıktı. Çizim çalışmaları başlatıldı. 4-5 ay sonra da restore çalışmasına başlanılacak. Bunda emeği olan sayın valimiz Doç. Dr. Ulvi Saran'a teşekkür ederiz" dedi.

Çavuşoğlu Mahallesi'nde doğan Agos Gazetesi Genel Yayın Müdürü Hrant Dink'in sağlığında, Taşhoron Kilisesi'nin onarılması için çalışma yaptığını ancak o zaman maddi imkan bulamadığını söyleyen Muhtar Şahin, "Burasının restore edilmesi için geçmişte Hrant Dink ile bir görüşmemiz de oldu"ifadelerini kullandı.

Yıllardır kapısı taşla örülüp kapatılan ve içine girilemeyen tarihi Taşhoron Kilisesi'nin onarılması için kapısının açılması ve içerisinde çalışmaların başlatılması mahalle halkını da memnun etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız