SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kiliseler Birliği'ne Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davasında yargılanan sanığın avukatı, Protestan Kiliseler Birliği hakkında suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Zirve Yayınevi Davasında yargılanan tutuklu 5 sanıktan birisi olan Salih G.'nin avukatı Ekrem Karadeniz tarafından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde Protestan Kiliseler Birliği'ni, Zirve Yayınevi davasını etkilemekle suçladı.

Şikayet dilekçesinde, "Kamuoyu tarafından yakından takip edilen iş bu davaya ilgili ve ilgisiz tüm kişiler beyanatlarda bulunmuşlardır. Bu dava sürecinde ABD Adana Başkonsolosu Malatya ilini ziyaret etmiş ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmüş ve dava hakkında düşüncelerini ve temennilerini belirtmiştir. Davanın iddianame aşamasında iken kamuoyu tamamen belli çevreler tarafından yanlış yönlendirilmiş ve yargılamayı yapacak olan mahkeme etki altına alınmaya çalışılmıştır. Mahkemeyi hukuka aykırı olarak etki altına almaya teşebbüs olarak en son olarak iş bu davaya müdahil olarak başvuran Proteston Kiliseler Birliği, 18 veya 19 Kasım 2008 tarihlerinde 'Meclis davaya müdahil olsun' talebi ile Meclise gitmişlerdir. Bu durum bile mahkemeyi etki altına alma girişimleridir. Ancak şüpheli tarafın, mahkemeyi töhmet altında bırakacak bir şekilde olayı yapan kişilerin korunduğu açıklaması ve milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM'yi davaya müdahil olarak çağırması kanunda tanıtımı bulan nüfuz kullanmaya teşebbüs suçunu oluşturmaktadır. Mahkemelerimizce verilen kararlar Türk Milleti adına verilmektedir. Türk milletini temsil eden kurum ise TBMM'dir."

Avukat Karadeniz, dilekçesinde Protestan Kiliseler Birliği'nin mahkemenin vereceği kararı etki altına almaya teşebbüs ettiğini ileri sürerek, haklarında soruşturma açılmasını talep etti.

Bu arada, Türkiye'deki Protestan Kiliseleri Birliği Cemaati temsilcileri, CHP'li Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin ile görüşmüş ve "Malatya'da üç kişinin katledildiği Zirve Yayınevi baskınını yapanlar korunuyor. Meclis davaya müdahil olsun" talebinde bulundukları iddia edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız