SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kilo Artışına Karşı Portakal

A- A+ PAYLAŞ

Kış aylarında soğuk havalarla birlikte gelen hareket isteksizliğinin kilo artışını kaçınılmaz bir hale getireceğine dikkat çeken uzmanlar, kilo artışına karşı portakal yenmesi tavsiyesinde bulundu.

Kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde yorgunluk ve halsizliğin birçok kişide etkilerinin görüldüğünü belirten Diyetisyen Meltem Üney, bağışıklık sisteminin zayıflamaması, vücut direncinin düşmemesi için dengeli beslenmeyi unutmamak gerektiğine dikkat çekti.

Halsizliğin giderilmesi için yoğun kalorili besinlerin tercih edilmesini isteyen Üney, "Soğuklarla gelen hareket isteksizliği ile birleşince kilo artışını kaçınılmaz hale getirecektir. Bu nedenle 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslenmek metabolik hızı yavaşlatmadan, kan şekeri seviyenizde kontrol altında tutup, halsizlik ve yorgunluğunuzu ortadan kaldıracaktır. Havaların soğumasıyla birlikte su tüketimindeki azalma yorgunluğu artıracak. Susamadan su içmeyi gerektirmektedir. C vitamini, direncimiz için iyi bir destektir. Bu nedenle mevsim meyveleri tüketmek önemlidir. Mevsimde çok bulunan portakal iyi bir C vitamini kaynağıdır" dedi.

Portakal suyunun yerine meyvesinin tüketilmesinin fazla kalori alınmamasına sebep olacağını kaydeden Meltem Üney, bunun yanı sıra posa tüketimiyle, sindirim sistemini desteklemediğini, kabızlığı engelleyeceğini ve vücuttaki atıkların daha kısa sürede uzaklaştırılması sağlayacağını ifade etti.

Üney, "Enerji ihtiyacı için şekerli besinler yerine tam tahıllı ürünler tercih edilirse içindeki B grubu vitaminlerin kas ve sinir sisteminize desteği olacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız