SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kilo Kontrolü Elinizde...

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:59:30
Kilo Kontrolü Elinizde...
A- A+ PAYLAŞ

Obezitenin sağlıklısı olur mu demeyin! Elbette olur. Sağlıklı obez; obez olan aynı zamanda düzenli egzersiz yapıp sağlıklı beslenen kişidir. Avrupa Obezite Günü'nde Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu, obezite ile ilgili merak edilen konular hakkında bilgi verdi.

Obezite; koroner kalp hastalıkları, diyabet, safra kesesi hastalıkları, uyku apnesi ve değişik türde kanserlere varan pek çok hastalığın oluşumunda önemli bir yere sahiptir. Obezitenin görülme sıklığı giderek artmaktadır. Obezite bireysel bir sorun olmaktan çıkmış toplumsal bir sorun haline gelmiştir diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Karacanoğlu 'Düzenli egzersiz yapıp, beslenmenize dikkat ederek, sağlıklı bir yaşamı benimseyin çünkü kısa zamanda verdiğiniz kilolar, yaşam kaliteniz ve uzun ömürlü olmanız konusunda uzun vadeli bir iyileşmeye neden olmaz. Yavaş ve sürekli kilo vermek daha sağlıklıdır. Hipertansiyon, lipid düzeyleri ve insülin düzeyleri üzerinde etkilidir. Genel olarak aşırı kilo alıp verenlerde, sağlık riskleri çok daha yüksektir' dedi.

Obezite probleminiz var ve sağlıklı yaşamak istiyorsanız: 

• Yaşam biçiminizi ve beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin. 

•  Güvenli ve kendinize en uygun olan egzersizleri yapın. 

• Çocuklarınızı batı stili yaşam tarzından uzak tutun. Bilgisayar oyunları oynayarak, kalorisi yüksek, yağ oranı fazla yiyeceklerle beslenmelerine müsade etmeyin, oyun oynamalarını ve mümkün olduğunca hareket etmelerini sağlayın. 

• İleri yaşlarda obeziteyi daha belirgin yaşarsınız düzenli yiyin ve öğün atlamayın. 

• Aktivitelerinizi artırın. 

• Yemeklerde salata tabağınızı büyütün. 

• Tatlı yerine meyve yemeyi bir alışkanlık haline getirin.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız