SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Çok Kilo Veren İlk 3 Kişiye Altın

0
Güncellendi - 2016-11-21 20:57:10
En Çok Kilo Veren İlk 3 Kişiye Altın
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü iş birliğinde Kadın Meclisi üyelerine “Yeterli ve Dengeli Beslenme” konusu anlatıldı.

Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu konferans salonunda verilen konferansa sunumlarını yapmak üzere Malatya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nden Diyetisyen Eda Şahan, Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “Bugün hepimizin sorunu olan bir porgram başlatıyoruz. İnşallah bu programdan sonra sorunlarımızdan kurtulucaz. Aç kalmadan dengeli beslenmeyi, kilo almamayı ve aldığımız kilolarıda geri vermeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Hediyeler Dağıtılacak

Bulut, konferansa katılan kadınların program sonunda tartılacağını ve kadınlara iki aylık bir süre verileceğini iki aydan sonra en çok kilo veren ilk üç kişiyi altın ve sonraki 20 kişiyi ise bisikletle ödüllendireceklerini söyledi.

Obezite Çağın Hastalığı

Beslenmenin tanımını; sağlığı korumak ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır diye açıklayan Diyetisyen Eda Şahan, insanların sağlıklı beslenme den uzaklaştıkça obeziteye yaklaştığını ve obezitenin çağımızın hastalığı haline gelmeye başladığını söyledi.

Eda Şahan, 4 ana besin grubu olduğunu ve bu gurupta yer alan besinlerin bilinçli tüketilmesi halinde şişmanlığın önüne geçilebileceğini dile getirerek, bu besin guruplarının süt ve süt ürünleri, et yumurta baklagiller, ekmel diğer tahıllar ve sebze ve meyveler olduğunu söyledi.

Sağlıklı Yaşam İçin 10 Bin Adım

Kilo vermek ve sağlıklı yaşamak için spor yapmanın önemine değinen Şahan, günde ortalama 8 bardak su içmemiz gerektiğini ve günde ortalam 10 bin adım atarak kilo vereceğimizi veya kilomuzu koruyabileceğimizi söyledi.

Şahan, “ Aşırı yemeği engellemek için 5 adımımız var bunlar; yemeğe konsantre olma yani televizyon karşısında değilde masada yeme, atıştırmak yerine tabağımıza bir prosiyon kadar alıp tüketme, gerçekten açıkınca yeme, yediğimiz yemekleri yeteri kadar çiğneyerek yeme ve yemeği yavaş yavaş yeme. Bunları yaparsak aşırı yemek yemenin ve kilo almanın önüne geçebiliriz.” dedi.

Kilo kaybının 10 altın kuralı olduğunu söyleyen Şahan bunların, “diyet değil yaşam tarzı, düzenli ol, küçük porsiyonlar, tabağında yemek bırakmayı öğren, asla mahrum kalma, dikkatini yemeğe ver, yavaş ye, yemeğin keyfini çıkar, hareket et ve yeterli uyku” olduğunu söyledi.

Program sonunda konferansa katılan Kadın Meclisi üyeleri tartılararak kiloları kayıt altına alındı. Üyeler 2 ay sonra tekrar tartılacak ve en çok kilo veren ve dengeli beslenen üyelere hediyeler verilecek.

Bülten

diyet1diyet2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız