SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kilo Vermenin PÜF Noktaları!

A- A+ PAYLAŞ

Hissettiklerinizi bir kenara bırakın. Kilo vermek hayal ettiğiniz ama bir türlü gerçekleştiremeyeceğinizi düşündüğünüz bir durum değil.

Kilo vermenin temeli sadece yediğinizden fazla kalori yakmaktır. Hayatınızda yapacağınız ufak değişiklikler sayesinde fazla kilolarınızdan kolayca kurtulacaksınız.

Kilo vermenin kuralları

Bir kilo vermek için yakmanız gereken kalori normal günlük hayatınızda yaktığınızdan 3500 kalori daha fazla yakmaktır. Kulağınıza çok büyük bir rakam gibi gelse de adım adım kendinizi eğittiğinizde bunun gözde büyümemesi gereken bir ölçü olduğunu göreceksiniz.

1. Bazal metabolizma oranınızı ölçün: Bazal metabolizma vücudunuzun nefes alırken ve sindirirken bulunduğu durumdur. Bu oran her gün tüketmeniz gereken minimum kalori miktarıdır. Bu sayede temelde ihtiyacınız olanı hesaplayacak ve diğer kalorilerden kurtulmanın yollarını bulacaksınız.

2. Aktivite seviyenizi ölçün: Otururken, ayakta dururken, egzersiz yaparken ve yürürken ne kadar kalori yaktığınızı hesaplayın. Böylece gün içerisinde yaktığınız kaloriler göz önünüzde olacak ve bir şey yerken o besin maddesinin kalorisine gözünüz kaçacaktır. Unutmayın gözünüzün önünde olan şeyler daha kalıcı etki bırakır ve kararlarınızı daha kolay etkiler.

3. Ne kadar kalori tükettiğinizi takip edin: Yediğiniz en ufak bir şekerlemenin bile kalorisini bir kâğıda yazın. Gittiğiniz restoranlarda da yemeklerin besin değerleri kısmını okumadan geçmeyin.

4. Bazal metabolizma oranınızı ve günlük aktiviteleriniz için ihtiyacınız olan kalorileri toplayın ve aldığınız kalorilerle karşılaştırın. Eğer 2000 kaloriye ihtiyacınız varsa ancak 2400 kalorilik besin tüketiyorsanız kilo vermek yerine zaman içerisinde daha fazla kilo alacaksınız demektir.

Aşağıdaki tabloda kilo vermek için düzenleyebileceğiniz bir örnek bulunmaktadır. Yapacağınız ufak değişikliklerin ne kadar etkili olduğunu zaman içerisinde göreceksiniz:

Kurtardığınız toplam kalori: 532

Gördüğünüz gibi sadece basit değişiklikler bile kilo verme girişiminizde sizi destek olacak. Ancak kilo verirken bir noktaya dikkat edin. Günlük olarak almanız gereken vitamin ve mineral miktarını sakın azaltmayın. Unutmayın: Kilo vermek mineral ve vitaminleri azaltarak değil, yediklerinize dikkat ederek ve egzersiz yaparak mümkün olur.

Bunun Yerine… Bunu Yapın…
Bir şişe kola… YERİNE; Bir bardak su (kurtarılan kalori: 97)

1 DİLİM Kek… YERİNE ; Ufak bir dilim ekmek üzerine fındık ezmesi (kurtarılan kalori: 185)

Molalarda Şeker yemek… YERİNE ;Ofisin bahçesinde bir tur atın veya merdivenlerden inip çıkın (yakılan kalori: 100)

Sabahları saatinizi ertelemek… YERİNE; Uyanın ve 10 dakika erken evden çıkıp yürüyün (yakılan kalori: 100)

İşten sonra televizyon izlemek… YERİNE ; Müzik eşliğinde basit egzersizler yapın (yakılan kalori: 50)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız