SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kilometresi 45 Bin YTL

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantıları devam ederken, toplantıda 3 konu görüşülerek karara bağlandı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Abdurrahman Atay başkanlağında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında ilk olarak, Akçadağ ilçesi Bahri Belediyesi'nin belediyelere destek (BELDES) projesi kapsamında ayrılan 86 bin 925 YTL ödenek ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği makine araç parkıyla Pınarlıgeçit, Kırıkhan ve Sultansuyu mahallelerine 2 kilometre asfalt yapımı protokolü yapılması kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, bir kilometre asfalt maliyetinin 45 bin YTl olduğunu belirterek, asfalt talep edilirken, öncelikle ve zaruri olan yerlere istenilmesi gerektiğini, çünkü maliyetinin yüksek olduğunu vurguladı.

İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Akşahin ise, köylerin asfalt ihtiyacı varken, beldelere asfalt yapılmasını uygun bulmadığını söyledi.

Bu arada, Malatya Merkez Konak Beldesi'nde mülkiyeti Ahmet Kömürkara'ya ait 5 bin 25 metrekare arsaya okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe konusu da görüşülerek kabul edildi.

Diğer yandan, Darende ilçesi Suçatı Köyü'nde kurulacak olan kum çakıl ocağının 3 yıl kiralama işinin 5 yıla çıkarılması konusu da görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. İl Genel Meclisi üyesi Hamit Bak, sözü edilen köydeki kum çakıl ocağı konusunda köylülerin de olurunun alınması gerektiğini söyledi.

Darende İl Genel meclisi üyesi Tacettin Ateş de, gerekli teknik incelemenin yapılıp olur raporu verildiğini dile getirdi.

Öte yandan, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Arapgir ilçesinde Avrupa Birliği hibe fonu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği imkanları ile yaptırılan Koru Köyü Köprüsü açılışının cumartesi günü yapılacağını belirterek, bütün meclis üyeleri ile birlikte katılmalarını önerdi. Atay, "Koru Köyü'nün 25 yıllık hayali gerçekleşti" diyerek, açılışta bulunmaları gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız