SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kilosu 10 Dolar Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kayısı çok pahalı ve kayısımızı tanımıylorlar" dedi.

ABD'nin Chicago şehrinde düzenlenen ve açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yaptığı fuara Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Valilik Yazıişleri Müdürü Durmuş Doğan ve bazı işadamları ile birlikte katılan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata Malatya'ya döndü.

Şavata, kayısı tanıtımının yapıldığı fuarla ilgili bilgi verirken, "Malatya standı fuar girişindeydi. İlgi gördü. Kayısımızın yanı sıra el dokuması halılar, kültürümüzü tanıtan afişler ve fotoğraflarımız sergilendi" dedi.

Amerikalıların kayısıyı tanımadıklarını gördüğünü söyleyen Şavata, "Marketleri gezdik. Gördük ki, ikinci kalite kuru kayısı 400 gramlık 4 dolara satılıyor. Kilosu 10 dolara geliyor. Yani ikinci kalite kayısının kilosu 10 dolar. Bizim fuarda ikram ettiğimiz kayısı birinci kaliteydi. Kilosuna 10 TL deseniz havada satılır. Dış Ticaret Müsteşarı ile görüştük. Kayısı tanıtımının mutlaka ABD'de yapılması gerektiğini söyledi. Zaten tanıtım giderinin yüzde 50'sini devletin karşıladığını söyledi. Amerikalının şekeri çok sevdiğini gördük. Kayısımız da şeker gibi tatlı olması nedeniyle burada kayısımızın tutacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi'nin Malatya'da yapacağı kayısıyla ilgili yatırımı anlatınca Dış Ticaret Müsteşarı'nın güzel bir çalışma olacağını söylediğini aktaran Şavata, "ABD'de bir şirket açılıp, kayısıyı güçlendirmesi gerektiğini söyledi" dedi.

Fuara katılanlardan gidiş dönüş masrafı olarak 2 bin dolar alındığı, Vali, İl Genel Meclisi Başkanı ve Valilik Yazı İşleri Müdürü'nün bu parayı ceplerinden karşıladıkları öğrenildi.

DİĞER GRUP CUMA AKŞAMI DÖNECEK..
Vali Ulvi Saran ile İGM Başkanı Şavata'nın, Chicago'nun yanı sıra Iowa eyaletindeki bir inceleme gezisine katılarak programı tamamlayıp Türkiye'ye döndükleri; Milletvekili Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Valilik Yazıişleri Müdürü Durmuş Doğan ile Belediye Özel Kalem Müdürü Kadir Çelik'in ise Newyork ve Washington ziyaretinde bulunup, 21 Ağustos Cuma akşamı yurda dönecekleri haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız