SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kilosu 100 TL'ye Çınar Yaprağı!

0
Güncellendi - 2016-01-02 20:20:10
Kilosu 100 TL'ye Çınar Yaprağı!
A- A+ PAYLAŞ

Kireçlenmeye iyi geldiği söylenen çınar yaprağının kilosu 100 liradan satılıyor.

Çınar yaprağının kireçlenmeye iyi geldiğinin söylenmesi üzerine Samsun'da çınar yaprağı fiyatları 25 liradan 100 liraya çıktı. Durumdan oldukça memnun olan aktarlar çınar, yaprağı bulmakta zorlanıyor. Satışların iki hafta içinde ciddi şekilde arttığını ifade aktarlar, çınar yaprağı satışlarının ıhlamuru geçtiğini söylüyor.

“PİYASAYI CİDDİ ŞEKİLDE CANLANDIRDI”

Son iki haftadır aktarlara ciddi bir yönlenmenin olduğunu söyleyen Samsunlu aktar Tayyar Çalık, "Soğuk havalarda vatandaşlar aktarlara yöneliyor. İki haftadan beri işlerde ciddi bir hareketlilik var. Fakat bu hareketliliğin nedeni havaların soğuk olması değil. Bunun nedeni çınar yaprağı. İbrahim Saraçoğlu'nun, tıpta pek çaresi olmayan, ilaçlarla da sorunun çözülmediği, kireçlenmenin çınar yaprağıyla çözüldüğünü söylemesi üzerine herkes aktarlara yöneldi. Çınar yaprağıyla kireçlenmeyi çözme formulü piyasayı ciddi şekilde canlandırdı" diye konuştu.

“25-30 LİRAYA SATTIĞIMIZ ÇINAR YAPRAĞINI ŞU ANDA 100 LİRAYA SATIYORUZ”

Çınar yaprağının Türkiye'de bütün illerde hatta ilçelere varıncaya kadar piyasayı hareketlendirdiğini ifade eden Çalık, "Son iki hafta içerisinde ciro da yüzde 25'e kadar bir artış oldu. Çınar yaprağını kullanan müşterilerimiz çok fayda gördüklerini söylüyor. Müşterilerimiz bir ay kullandıklarını ve iyi olduklarını söylediler. Sabahtan beri en az 50 kişi almıştır çınar yaprağı. Ihlamurdan daha fazla satılıyor. 25-30 liraya sattığımız çınar yaprağını şu anda 100 liraya satıyoruz. Ihlamuru şuan 70 liradan satıyoruz fakat çınar yaprağı ıhlamuru geçti. Piyasalar hazırlıksız yakalandı. İnsanlar birden yüklenince fiyatlarda tavan yaptı. Biz de çınar yaprağını bulmakta zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

“ÖZELLİĞİNİ KAYBETMİŞ YAPRAKLARIN SAĞLIĞA YAN ETKİSİ VAR”

Özelliğini kaybetmiş çınar yapraklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Çalık, "Sararmış ve özelliğini kaybetmiş yapraklar piyasa da daha düşük fiyatlara satılabiliyor. Fakat bu konuda uzmanlarda uyarıyor. Bu tür yaprakların vücuda faydadan çok zararı olabiliyor. İnsanlar bozulmuş çınar yaprağını gidip ağaçların altından toplamaya kalkıyorlar. Bu yaprakların vücuda zararı oluyor. Faydası olması için çınar yaprağının mevsiminde toplanması gerekiyor. Gölgede kurutulup yaprağının yeşil olması gerekiyor"

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız