SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kiltepe'de Çok Amaçlı Tesis

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:59:04
Kiltepe'de Çok Amaçlı Tesis
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi tarafından Kiltepe Mahallesi’nde yaptırılan Çok Amaçlı Sosyal Tesisi düzenlenen törenle açıldı.
 
Kiltepe Mahallesi’nde düzenlenen törene Vali Doç.Dr.Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, milletvekilleri Mücahit Fındıklı, H.Cemal Akın, TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç, AKP  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Şirket Genel Müdürleri, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı ve Kiltepe Mahalle Muhtarı Aliseydi Yücekaya, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açılış töreni sırasında bir konuşma yapan Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı ve Kiltepe Mahalle Muhtarı Aliseydi Yücekaya, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile mahallelerinde yapılan gezide, taziye evi ve sosyal tesis istediklerini, bugün ise bu isteklerinin yerine getirildiğini belirterek, Başkan Çakır’ı canı gönülden kutladığını söyledi.
 
“SOSYAL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİYORUZ..”
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, çok amaçlı sosyal tesislerin, Belediye tarafından yapılan sosyal hizmetlerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Çok Amaçlı Sosyal Tesisler’den 17 tane yapıyoruz. 8 tanesi bitti, 6 tanesi ise bitmek üzere. 3 tanesi de yapım aşamasında” dedi.
 
Son yıllarda sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirten Başkan Çakır, semt konakları, kadınlar yaşam ve spor merkezi, aile danışma merkezi, sanat ve okuma merkezi gibi tesislerin önemli katkılar sağladığını söyledi.
 
Vali Doç.Dr. Ulvi Saran’ın büyük katkılarıyla Malatya’nın SODES kapsamında önemli projeler gerçekleştirdiğini de kaydeden Çakır, Kiltepe Çok Amaçlı Sosyal Tesisi’nde, bu kapsamda ‘Okuyalım Okutalım Kampanyası’ projesinin de yürütüldüğünü kaydetti. 
 
Çakır, “Hafta içerisinde 150 öğrencimize hafta sonunda ise 250 öğrencimize burada hizmet veriliyor. Aile danışma merkezimizden rehber arkadaşlarımız bayanlara ve ailelere yönelik eğitimler verecekler. Burada el sanatlarını, el becerilerini geliştirerek, hizmet üretecekler. Belediyenin kültürel faaliyetleri devam edecek. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
“ÖRF VE ADETLER YAŞAYACAK”
Daha sonra konuşan milletvekili H.Cemal Akın bu tür tesislerle Malatya’nın örf, adet ve geleneğini yaşatma imkanının sağlanacağını belirterek, Malatya’ya yeni gelen insanların bu müesseseler vesilesiyle Malatya kültürünü benimseyeceğini söyledi. 
 
Yapılan bu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı tebrik eden, milletvekili Akın, “Belediye Başkanımız inşallah daha güzel hizmetlere imza atacaktır. Bizim en büyük arzularımızdan birisi de geçmişten beri arzulanan hizmetleri alamayan kenar bölgelerin hak ettiği hizmetlere kavuşmasıdır. Bunu temelden çözmek için de Malatya’mızın büyükşehir olması gerekiyor. İnşallah Malatya’mız bundan sonraki seçimlere büyükşehir belediyesi olarak girecektir” şeklinde konuştu.
 
“HAYIRLI  BİR PROJE..”
Milletvekili Mücahit Fındıklı ise yaptığı konuşmada, Kiltepe Çok Amaçlı Sosyal Tesisi’nde iki hayırlı projenin birleştiğini ve güzel bir eser doğduğunu söyledi.  Fındıklı özetle şunları söyledi:  “Sayın Ahmet Çakır belediye başkanlığına aday olduğunda semt konakları ve özellikle çok amaçlı mahalle kültür merkezleri projesi vardı. Bu projelerinden daha önce Semt Konağının açılışını yapmışlardı. Diğer semt konakları da bir bir açılacak. Semt konaklarının bazıları ise inşaat halinde. Burası yoldan da, binadan da, çevre temizliğinden de her şeyden çok daha önemli. Geleceğimizle, nesillerimizle ilgili bir proje. Dolayısıyla emeği geçen bütün kardeşlerimizi Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır nezdinde kutluyor, tebrik ediyorum. İkinci güzel proje ise SODES projesi. Sayın valimizin başkanlığında SODES projeleriyle Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri haline geldik. İşte bu her iki projeyi bir biriyle adapte edip, Kiltepeli hemşerilerimizin hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”
 
“ESAS OLAN..”
Son olarak konuşan Vali Doç.Dr. Ulvi Saran ise çok amaçlı sosyal tesisin, Kiltepe Mahallesi için sosyal uyum, iş birliği ve yardımlaşma adına önemli bir hizmet olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı şehrin muhtelif yerlerinde yaptığı bu tür tesislerden dolayı kutladığını söyledi. 
 
Malatya’nın hızlı bir şekilde gelişmesinin yanı sıra, aldığı yoğun göçten dolayı da bu tür tesislere ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Vali Saran, özetle; “Biz;  insanlar ne kadar yüksek standartlarda inşaatlar, konutlar yaparlarsa yapsınlar, Ortak ihtiyaçları karşılayacak bu tür tesisler olmazsa kent yaşamının sosyal hayatın gelişme imkanlarından faydalanamayacağını yeteri kadar medeni standartlara kavuşamayacağını kabul ediyoruz. Esasen önemli olan insanların bireysel ihtiyaçları değil, toplumsal ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu bakımdan burada açılışını yapacağımız tesis bir araya gelme, hasbihal etme, temel ihtiyaçlarını giderme, eğitim, el sanatları, el becerileri alanında mahalle halkına hizmet verecek. 
 
Çok amaçlı sosyal tesis bu mahallemizin uyumuna katkı sağlayacaktır. Gördüğünüz gibi Valiliğimiz koordinesinde yürüyen SODES projelerinden biri faaliyetlerini sürdürüyor. Okuyalım okutalım projesi. Bunun dışında da pek çok sosyal amaçlı etkinlik, eğitim etkinliği, el becerileri, yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşma gibi faaliyetler burada yürütülecektir. Bu tür tesislerin il kapsamında artmasını temenni ediyoruz. Belediye Başkanımızı ve belediye teşkilatımızı böylesine güzel hizmetleri yerli yerinde ve uygun zamanda devreye sokmasıyla göstermiş olduğu performanstan dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.
 
EN ÇOK OKUYANA ÖDÜL
Kiltepe Çok Amaçlı Sosyal Tesisi’nin açılış töreni sırasında; ‘En Çok Ben Okuyorum’ yarışmasının ödül töreni de gerçekleştirildi. ‘En Çok Ben Okuyorum’ yarışmasında 1. Olan Semanur Tatar’a bisiklet ödülü Vali Ulvi Saran tarafından verilirken, 2. Olan Emircan Tatar’a MP3 çalar ödülü Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 3. Olan Sevilay Türk’e ise MP3 çalar ödülü TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç tarafından verildi.
 
Daha sonra törene katılanlar hep birlikte Kiltepe Mahallesi Çok amaçlı Sosyal Tesisini gezerek, buradan istifade eden çocuklarla sohbet ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız