SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kim Engel Oluyor?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde ileri kardiyolojik müdahalelerin yapılabileceği Koroner Anjiyografi Laboratuarı’nın kurulması konusunda Sağlık Bakanlığı’nın planlamasına karşın, Malatya’dan “bilinmeyen” bir gücün bunu engellemesi nedeniyle, söz konusu laboratuarın kurulamadığı bildiriliyor.

Malatya Devlet Hastanesi ile Beydağı kampusünde, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi branşlarında yeterli hekim kadrosunun bulunmasıyla birlikte, kurulması büyük önem arzeden Koroner Anjiyografi Laboratuarı iki yıl önce gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı aralarında Malatya’nın da bulunduğu, çoğu doğu ve güneydoğudaki 20’nin üzerinde ilde, kendisine bağlı hastanelerde, koroner anjiografi başta olmak üzere acil ve önemli müdahalelerin yapılabileceği laboratuarı gündemine aldı. Ancak, iddialara göre, anlaşılamayan bir nedenle, “gizli bir güç” bu laboratuarın kurulmasına engel çıkardı.

Beydağı kampusünün eski Kadın Doğum Kliniği’nin 3. katında Kalp Damar Cerrahisi ile Anjiyo ünitesinin yan yana kurulmasının planlanmasına karşın, sonradan izin verilmediği, bu nedenle laboratuarın bakanlık gündeminden çıkarıldığı öne sürülüyor.

Konunun bir süre önce, özel kanallardan Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’a da iletildiği, bakanın 5 Mayıs’ta bu ünitenin kurulması için talimat verdiğini cevaben bildirdiği, ancak Malatya’dan bazı yetkililerin, bu hizmetin Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde yeterli alt yapı olmadığı için verilemeyeceği yolunda bir kez daha olumsuz görüş bildirmeleri üzerine, aralarında Hakkari, Şırnak’ın da bulunduğu illerde söz konusu ünitenin kurulması için çalışmalara başlanmasına rağmen, Malatya’nın bir kez daha devre dışı bırakıldığı öğrenildi.

Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde kurulabilecek Koroner Anjiyografi Laboratuarı’nın, Şeker Fabrikası yanında halen yapımı devam etmekte olan yeni hastaneye de açılacağı zaman nakledilebileceği, bu hastane tamamlanıncaya kadar Malatya’ya önemli bir hizmet verebilecekken, engellemelerle bu duruma izin verilmediği konuşuluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız