SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kim Fayda Getirecekse Onu Alırım''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, 5 Kasım Pazar günü yapılacak olan olağanüstü kongre öncesinde, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtladı ve kulübe faydalı olacak bir yönetim oluşturacaklarını söyledi.

"FAYDA GETİRECEK KİM OLURSA.."
Karadağ, saat 10.00'da Belediye Konferans Salonu'nda başlayacak olan kongre ile ilgili olarak, "Kongre çalışmaları bu aşamada iyi gidiyor. Çalışmalarımızın yüzde 95’ini bitirdik. Pazar günü Malatyaspor’a faydalı olacak bir yönetim oluşturacağız..

Yönetim anlamında aradığımız genel; maddi, manevi, zaman, herşey... Gerçi Malatyaspor’da görev yapmış her insan parasını, zamanını vermiş değerli insanlardır.. Maddi destek oldu mu, öbür destekler olmadı mı olmaz? Biraz maddi olarak destek verecek, zaman verecek iyi bir ekip oluşturmaya çalışıyoruz. Pazar günü bu ekibi oluşturup, Malatyaspor’u tekrar süper lige çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yönetim için Malatya kanadı, İstanbul kanadı diye birşey olmaz. Malatyaspor’a hizmet edecek, fayda getirecek kim olursa yönetime alırım..

Kongre için çok kısa bir süre koyduk, sürümcemede koymadık. Kararı verip erken yapmamız nedeniyle kongre süreci bize zarar vermedi. Süreç çok kısaydı.. Bu sürece kendim bile yetişemedim. O yüzden yarar getirir, zarar getirmez."dedi.

"ŞANSSIZLIK VAR.."
Karadağ, Malatyaspor'un lig mücadelesi ile ilgili de değerlendirmeler yaptı ve şunları söyledi:

"* Bu takımın üstünde şansızlık var. Bir tarafta rakibimiz İstanbul Büyükşehir’e bakıyorsunuz. 3-4 dakikada iki tane şansa gol atıyor. Ama son 10 dakikada Kocaeli’nin nizami bir golü verilmiyor. Bizim maçta da yine aynı, 4-5 dakikada 2 tane gol attılar. Şans faktörü önemli bir faktör. 3-4 maçtır şansları iyi gidiyor. Bizde de aynı dönemde müthiş bir şanssızlık var. Direkler sanki kaderimiz olmuş. Son 4 maçta 9 topumuz direkten dönmüş. Bunun için çalışsan yapamazsın. Örneğin, Eskişehir maçında Effa’nın direkten topu, fizik kurallarına aykırı. Effa’ya 100 kere bu hareketi yap desen, o top direkten dönmez. Bir şanssızlık, uğursuzluk var. İnşallah bu üzerimizden kalktığımızda daha iyi olacağız. İyi gidiyoruz, şanssızlığı yenemiyoruz.

* Bazı takımların mücadeleyi finale kadar götüreceklerine inanmıyorum. Belki İstanbul Büyükşehir sürdürebilir. Tabi siyasi gelişmelere bakmak lazım. Bir kesim gelir belediye takımını, bir kesim gelir şehir takımını destekler. Buna ilişkin de çalışmalarımız var. İstanbul’daki Malatyalı büyüklerimiz de bu konuyla ilgili çalışmalara başladılar. Şanssızlığımızı yenmeliyiz. Yenersek, mesele kalmamış olur.

* Sakat lafını kabul etmiyorum. Benim takımımda 23-24 tane birinci sınıf futbolcu var. Sakatlığın arkasına en başta benim, hiç kimsenin sığınmaya hakkı yok. Yedek kulübesine bakıyorum, orada oturan oynayandan değerli. Tribünde yanıma bakıyorum, yedek kulübesinde oturandan değerlidir. Geniş bir kadromuz var. Malatyaspor’un kadrosundan iki tane 11 çıkar, ikisi de kafaya oynar. Karşıyaka maçında, Allah’ın izniyle galibiyet alacağız. Ona inanıyorum, onu da yapmak zorundayız.

* Bütün maçların önemi aynı. Bir takımdan şampiyonluk bekliyorsanız, o takımı yalnız bırakmamanız lazım. Ne pahasına olursa olsun, o tribünlerin dolması lazım. Futbolcuların o coşkuyu hissetmesi lazım. Futbolcuların tercihi niye Malatya? Seyirci faktörü çok önemli. Bunu ön planda tutuyorlar. İstanbul Büyükşehir’e gidiyorsun, 60 tane taraftara maç yapıyor. Bir gün Sarıyer’in yaşadığı olay var. 5-10 taraftar toplanıyor, maçtan önce Sercan’a ‘Büyük kaptan takımı buraya getir’ diye tezahürat yapıyorlar. O da elini kaldırıyor, ‘Yav siz gelin buraya, biz sizden fazlayız’ diyor. Malatya, şehir olarak takıma daha fazla destek vermesi lazım. Taraftarların tribünde olması lazım. Maddi olarak zaten beklentimiz yok. Ama manevi olarak takım o tribünleri dolu görmek istiyor. O coşkuyu, heyecanı takıma yaşatmamız gerek ki, başarıyı isteye.. İnşallah taraftarımız, takıma bunu yaşatır. Gerçi takımın gündüz olması, yayında olması etkili ama. Bizim insanların bundan etkilenmemesi lazım. Elimizde olsa kapıları açarız. Ama eskisi gibi yönetimin de elinde değil, kapıları açıp seyirci almak.. Tribünlerin boş alması bizi gerçekten üzüyor. İnşallah bu maça gelir desteklerler. Desteklerken, -ceza alıyoruz zaten, şu ana kadar 46 milyar ceza gelmiş, biz bu parayı Malatyaspor’a bulmak için 46 gün çalışıyoruz- bunları yapmamamız lazım. Zararı biz çekiyoruz."

KONGRE KULİSLERİ..
Bu arada, kongre kulislerinde de Karadağ başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Malatya'dan Tanrıverdi döneminin yöneticilerinden Hakan Kodaman ve Selahattin Dağıstanlı'nın görev alacakları belirtiliyor. Halen yönetici olarak görevini sürdüren Belediye Esenlik Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Orhan'ın, Karadağ'ın ikinci yönetiminde de görev alacağı belirtilirken, Atilla Kantarcı'nın yönetime girmeyi düşünmediği bildiriliyor. Mehmet Orhan'ın dışında belediye kanadından, meclis üyesi, Tanrıverdi döneminin yöneticilerinden Ramazan Özdemir'in yönetime alınması bekleniyor. Ayrıca, Avukat Kenan Kulcu ile Dr. İsmail Evren'in de listede yeralacakları konuşuluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız