SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kim Hatalıysa Tespit Edilmeli, Cezalandırılmalı"

0
Güncellendi - 2017-07-04 03:18:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya sulaması için önemli bir yeri olan Çat Barajında su seviyesi kritik seviyelere indi. Barajda inceleme yapan MHP İl Başkanı Ömer Faruk Kalı ise, yetkililerden konuyla ilgili önlem almalarını istedi.

Kentte tarım arazilerinin sulanmasında önemli bir rolü bulunan Çat Barajında yaşanan su sıkıntısı çiftçileri şimdiden endişelendiriyor. Sorunu yerinde görmek amacıyla Çat Barajına giden MHP İl Başkanı Ömer Faruk Kalı, beraberinde MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı ve Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Yılan ile birlikte incelemelerde bulundu.

İl Başkanı Kalı, Çat Barajında yaklaşık 1 aylık bir suyun kaldığını öğrendiklerini belirterek “Bunun sebebi ihmal yanlış kullandırılma kimin hatası varsa tespit edilmeli gereken ceza verilmelidir” dedi.

Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı ise bölgelerinde tarım arazilerine su verilmemesinden dolayı yaşanacak sıkıntıları dile getirerek “Sulama suyunda sıkıntı olunca, kanalizasyon sularıyla bahçeler sulanacak ve burada doğacak hastalıklarda kimin hesap vereceği merak konusudur. Bir an önce çözüm bulunmaz ise sulama yüzünden köylüler arası ciddi sorunlar yaşanacağını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • ahmet (6 yıl önce)
    Sayın Malatyalı sulama birlikleri sadece suyun dağıtımıyla ilgilenir suyu devlet su işleri bulur sulama birlikleri o suyu dağıtır bilmiyorsan tüzükleri incele ondan sonra yorumunu yap.Başka bir başkan gelse yine su olmayacak yeterli yağış olmadığı sürece ki dediğim gibi suyun yetersizliği devlet su işlerinin sorunudur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ah.et yav He He
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    derme sulama birliği başkanı Abdullah POLAT efendi hemen istifa et git.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    sorun çözülmez.çünkü bu sorun olarak görülmüyor.ayrıca çat barajından yeni bir tünelle Adıyaman da araziler sulanacak.bundan sonra artık malatya ya su yok.ihalesi geçen yıl yapıldı.kimin bundan haberi var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat Nikbay (6 yıl önce)
    Bizler il başkanlığını millet vekilliği için basamak olarak kullanan değil, işte böyle halkın sorunlarına dikkat çekmek için , canı gönülden çalışan ve samimi olan başkanlar istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (6 yıl önce)
    Ramazan bey yorumunuz tüm malatyayalıların ortak düşüncesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Kaderimiz bu kıt imkânlarımızi verimli kullanmıyoruz yimpasin arkasına doğu garajı yapılmıştı adliye yanına minibüs durağı yapılmıştı vagon fabrikasını yapanlar ve çürümeye terk edenler okul ihtiyacı olan yerlere değilde ihtiyaç olmayan yerlere yapılan ve derslikleri boş olan okullar trambusun en azından viyadük yanına kadar gitmesi lazimken mastiyi son durak yapanlar sürekli kazılarak bozulan yollar ve kaldırımlar ağaca benzemeyen pahalı ülke dışından getirilen ağaçlar kanal boyuna harcanan paralar yazacak çok konu var ama yazmıyorum çünkü bu ülke sevdalısı birisi olarak üzülüyorum.acaba kendi butcemizden olsa bu kadar rahat ve israfa dayalı lüzumsuz harcama yapabilirmiyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafer GÜL (6 yıl önce)
    MHP il başkanı Malatyalı kayısı üreticilerinin ciddi sıkıntısını bir kez daha dile getirmiştir. Bu konuda aylardır haber yapılmasına karşılık hiç bir sorumlu tespit edilememiştir.Asıl sıkıntı iki-üç ay sonra kayısı ağaçları kuruyunca ortaya çıkacak, onca yıllık emeklerin ziyan olduğu görülecektir. Sorumluları cezalandıracak yetkililerin çıkacağını ümitle bekliyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (6 yıl önce)Cafer GÜL isimli kullanıcı yorumuna
    Yıllardır bu konuşuldu durdu ama malesef kangren halini aldı yıllar önce şehrimizin ileri gelen bir siyasetçisi bizlere şöyle bir söz vermişti ve demiştiki biz karakaya barajından hanımın çiftliğine suyu aktaracaz ve bu sözün üzerinden yıllar geçti ve hatta demiştiki ödeneğide hazır ama her ne sebeptense bu sözde diğerleri gibi boş çıktı ama sebep ne olursa olsun bir an evvel buna çözüm bulunsun bu insanların ağaçları kurursa ekmeğini elinden almış olursunuz burada onbinlerce insanı mağdur etmiş olursunuz buda telafisi imkansız sonuçlar doğurur .bu şehrin sahipleri bir an evvel ama acilen bir çözüm bulsun.Bu insanlar ağaçlarını LAĞAM suyuyla suluyorlar ve buda hastalıklara davetiye çıkarıyor. Sosyal devletin gereğide halka hizmet götürmektir.
    0
    0
    Yanıtla