SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kim İçin Çalışıyorsun?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:19
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu millete kastedenler cevaplarını en ağır şekilde aldılar. Bu ülkeye, bu bayrağa kem gözle bakanlar cevaplarını aldılar. Şuanda da değişik vasıtalarla bu ülkenin, bu milletin istikbaline kastedenler hiç şüpheniz olmasın gereken cevabı 30 Mart’ta en güzel şekilde alacaklar” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 214 projenin açılışı Arena Spor Salonu’nda düzenlenen törenle hizmete girdi. Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış törenine, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih gökçek ev sahipliği yaptı. Arena Spor Salonunda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bu işin bir heyecan işi, aşk meselesi olduğuna vurgu yaparak, aşkı ve heyecanı olmayan hiç kimsenin bunları yapamayacağını söyledi. Çok kısa bir zaman içerisinde 2 metronun da açılışını gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Başbakan Erdoğan, “11 yıldır Bakanlıklarımızla, belediyelerimizle ve tüm ekibimizle Türkiye’nin efendisi değil hizmetkarı olduk. Aşkla, şevkle, heyecanla yürüdük bu yoldu ve bundan sonra da yürümeye devam edeceğiz. Bu güzel ülkemizin büyümesini, güçlenmesini istemeyenler, kabullenmeyenler var. Onlara rağmen büyüyor ve güçleniyoruz” diye konuştu.

“Dik duracağız, diklenmeyeceğiz” diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu aşkı, bu heyecanı, bu sevdayı ancak yaşayan bilir. İş yapanla sadece laf üreten arasındaki farkı sizler bilirsiniz, millet bilir. 11 yıldır bakanlıklarımızla, belediyelerimizle, il özel idarelerimizle, en ücra köyünden başkentine kadar Türkiye’nin tamamını kalkındırmanın, geliştirmenin mücadelesini veriyoruz. Biz aşkla, şevkle, heyecanla bu yolda ilerlerken maalesef birileri sürekli ayağımıza çelme takmanın yolumuza diken döşemenin peşinde koşuyor. Bizim milletle olan irtibatımızı ve gönül bağımızı hazmedemeyenler var. Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini, refaha ve huzura kavuşmasını kabullenemeyenler var. Türkiye ekonomisinin gücünü, sağlamlığını, direncini içine sindiremeyen, yıllardır yüksek faiz oranlarından elde ettiği rantı devam ettirmek isteyen, bunun içinde Türkiye’ye tuzaklar hazırlıyorlar. Bu ülkede benim çiftçi kardeşimi yüzde 59 faizle sömürenler oldu. Benim esnaf kardeşimi yüzde 46 faizle sömürenler oldu. İşte şimdi çiftçi uyanıyor, memur uyanıyor, işçi uyanıyor. Bu işin farkında olduğu içinde AK Parti iktidarına sahip çıkıyor.”

“MİLLİ İRADEYİ HEDEF ALDILAR”

Bu millete kastedenlerin cevaplarını en ağır şekilde aldıklarını belirten Erdoğan, “Bu ülkeye, bu bayrağa kem gözle bakanlar cevaplarını aldılar. Şuanda da değişik vasıtalarla bu ülkenin, bu milletin istikbaline kastedenler hiç şüpheniz olmasın gereken cevabı 30 Mart’ta en güzel şekilde alacaklar. 17 Aralık’ta hükümetimize yönelik çok ağır bir saldırı uygulamaya kalktılar. Görüntüye yolsuzluk iftiralarını koydular. Yolsuzluk iftiraları ile asıl niyetlerini gizlemek istediler. Yolsuzluk iftirası ile Türkiye üzerinde oynamak istedikleri oyunu, millete kurdukları, milli iradeye kurdukları tuzağı gizlemek istediler. Dikkatinizi çekiyorum. 17 Aralık operasyonu Türkiye’de milli olan ne varsa ona kasteden bir operasyondur. Milli iradeyi hedef aldılar. Milli bankamız Halkbank’ı hedef aldılar. O Halkbank ki biz geldiğimizde ederi 1 milyar doların çok altındaydı. Ama şimdi ederi 25 milyar dolardır. Bunu hazmedemediler, bunu kıskandılar.

Küresel ölçekli önemi olan, tamamen milli olan büyük yatırımlarımızı hedef aldılar. 3. havalimanını, 3. köprüyü hedef aldılar, Marmara’yı kıskandılar, yeni yapılan denizin altındaki tüp geçitleri hedef aldılar. Ankara-İstanbul arasındaki, Eskişehir-İstanbul hızlı trenini hedef aldılar. Bunların yapılmasını istemediler. Çünkü bunlar Türkiye’ye farklı bir şekilde çıtayı yükselterek hedef yakalatıyor. Milli birlik ve kardeşlik projesini, çözüm sürecini hedef aldılar. Bu ülkenin milli istihbarat teşkilatını hedef aldılar” ifadelerini kullandı.

Suriye’de insani yardım malzemesi götüren TIR’ın Hatay’da yasalara aykırı şekilde durdurulmasına da değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Milli istihbarat teşkilatı kime çalışır, ülkeye çalışır, millete çalışır. Bir savcı Adana’dan kalkıyor geliyor bu TIR’ı durdurmak için, bu insani yardımı engellemek için yasaları çiğneyerek operasyon yapıyor. MİT bu ülkenin çıkarları için çalışan bir kurumken sen kim için çalışıyorsun. MİT’in yasasında 26. madde de çok açık biçimde ortadadır. Çalışma şekli belirlenmiştir. MİT’i yasadışı şekilde engelliyorsun. Reyhanlı katliamında ey savcı sen neredeydin. 7 gün sen oraya gitmedin neredeydin sen. Ben buradan suç duyurusu yapıyorum aynı zamanda. HSYK’ya suç duyurusu yapıyorum. Bir inceleyin bakalım 7 gün Reyhanlı’ya bu savcı niye gitmedi. Milli istihbarat teşkilatçından neden rahatsızlık duyuyorsunuz. Türkmenlere giden yardımlardan neden rahatsızlık duyuyorsunuz. Çünkü bunlar Türkiye için değil başkaları için, başkalarının menfaati için çalışıyor. Başkalarına taşeronluk yapıyorlar. Bunlar başkalarının menfaati, örgütlerinin menfaatini Türkiye’nin ve milletin üzerinde tutuyorlar. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye bunları aşacak. Türkiye bu operasyonları aşacak. 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla ilerleyecek. Şunu herkes bilsin ki; Türkiye’de artık milli irade hâkim olacak, millet ne derse o olacak. Medya, sermaye, çeteler, örgütler ne derse değil, millet ne derse o olacak. Yargı millete rağmen karar vermez. Yargı millet adına karar verir, millet için karar verir. Millete rağmen vermez, veremez. Yargı milletin seçtiği hükümete, siyasete, meclise, milli iradeye, istikamet çizemez, dayatma yapamaz, müdahale edemez. Biz yargının bağımsızlığına saygı duyarız. Ancak yargının bağımsızlığından daha önemli olan yargının tarafsızlığıdır. Eğer siz yargı bağımsız olsun diyor ama yargıyı alıp bir örgütün sınırsız hırslarına teslim ediyorsanız orada yargı tarafsızlığı olmaz. Biz bunu kabul etmeyiz. Sorumluluk üstlenmeden yetki kullanmanın adı diktatörlüktür. Biz her zaman millete hesap vermeye hazırız. Biz sadece herkesin kendi işini yapmasını, bunu da en iyi şekilde yapmasını istiyoruz. Eğitim almak için hastaneye, tedavi olmak için gitmiyorsunuz değil mi? Siyaset yapmak isteyen siyasi parti kurar, siyasi partiye üye olur. Davul sizin boynunuzda kalsın ama tokmak bizim elimizde olsun diyorsanız hiç kusura bakmayın bu sorumluluktan kaçmaktır. Türkiye inşallah bu badireyi de atlatacaktır. Bu çete yapılanmasının da üstesinden gelecektir ve yoluna devam edecektir.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız