SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kim Kimi Aday Göstermiş?

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü'nü kurumsal ve kişisel bazdaki hizmetleriyle kazananlar açıklanırken, TBMM'nin resmi sitesinde, kazananların kim tarafından, hangi gerekçeyle aday gösterildikleri de yeraldı.

Kurumsal bazda "Üstün Hizmet Ödülü" alan Malatya Eğitim Vakfı'nı aday gösterenler TBMM sitesinde şöyle sıralandı: MALATYA VALİLİĞİ, Ali COŞKUN (İstanbul MV) Sanayi ve Ticaret Bakanı, Ali Osman BAŞKURT (Malatya MV) ve Güldal AKŞİT (İstanbul MV) Devlet E. Bakanı

Malatya Eğitim Vakfı'nın aday gösterilme gerekçesi de şöyle belirtildi:

"3 anaokulu, 26 ilköğretim okulu, 11 lise, 2 öğrenci yurdu, 10 sağlık kurumu ve 11 hayır kurumu yapımı; ayrıca 15 bin öğrenciye burs verilmesi ile okullar ve öğrenciler için bilgisayar, kitap, kırtasiye malzemeleri ve giyecek yardımları hizmetlerini gerçekleştirmiştir. Halen 1 Meslek Yüksek Okulu inşaatı, 2 sağlık ocağı ve 2 ilköğretim okulu inşaatı, vakıf üyelerinin finansmanıyla yürütülmektedir. Bu hizmetlerinden dolayı aday gösterilmiştir."

Bu arada, Malatya Belediye Meclisi'nin belirlediği 4 aday içerisinde Malatya Eğitim Vakfı'nın da yeraldığı yolunda açıklamalar yapılmış olmasına karşın, ödül listesinde teklif edenler arasında Malatya Belediyesi'nin olmadığı görüldü. Belediye; Malatya Eğitim Vakfı, 91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ü aday göstermişti.

ERKAL'IN ADAYLARI..
Adana'dan "Üstün Hizmet Ödülü"ne layık görülen Nuri Çomu ve Nazım Turgut adlı işadamlarının Malatya- Darende kökenli oldukları biliniyordu.

Bu isimlerden Nuri Çomu'yu aday gösterenler; Ziyattin YAĞCI (Adana MV), Vahit KİRİŞÇİ (Adana MV, Mehmet SARI (Gaziantep MV), Ali KÜÇÜKAYDIN (Adana MV, Şükrü ÜNAL (Osmaniye MV, Recep GARİP (Adana MV), A.Zeynep TEKİN BÖRÜ (Adana MV), Abdullah ÇALIŞKAN (Adana MV), A. Münir ERKAL (Malatya MV)olarak TBMM sitesinde açıklandı.

Çomu'nun aday gösterilme gerekçesi de "Lise yapımı için 9 dönüm arazi tahsisi, 1 okul yapımı, 3 hastane odası tefrişatı, iki yılda toplam 254 öğrenciye burs verilmesi, 1 köprü yapımı ve 1 lisenin laboratuar bölümünün kurulması hizmetlerini gerçekleştirdiğinden dolayı aday gösterilmiştir." olarak TBMM sitesinde yeraldı.

Nazım Turgut'un da; ADANA VALİLİĞİ, Ziyattin YAĞCI (Adana MV), Recep GARİP (Adana MV), Abdullah ÇALIŞKAN (Adana MV), A.Münir ERKAL (Malatya MV), A.Zeynep TEKİN BÖRÜ (Adana MV), Ali KÜÇÜKAYDIN (Adana MV) tarafından aday gösterildiği, aday gösterilme gerekçesinin de "1 ilköğretim okulu, 1 lise yapımı ile Özürlüler Bakım Evi’nde bir oda tefriş etmesi dolayısıyla aday gösterilmiştir." şeklinde olduğu yine TBMM'nin sitesinde yaralan bilgilerdendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız