SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kim, Ne Dedi?...

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'ndeki rektör aday sıralamasının belirlenmesi amacıyla yapılan seçimin ardından rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, ilk sıradaki Prof.Dr. Cemil Çelik, ikinci sıradaki Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Çelik'i destekleyen Prof.Dr. Ramazan Özdemir ile Tasnif Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kılıç değerlendirme yaptılar.

KİM, NE DEDİ?
* PROF.DR. FATİH HİLMİOĞLU (Mevcut Rektör): “Oyların sayımıyla ilgili veya oy oranları ile ilgili bir şey söylemek doğru değil. Çünkü bu 3 aşamalı bir rektörlük seçimi. Üniversite yönetimlerinin üzerine düşen bu rektörlük seçim öncesi adaylarının propaganda faaliyetlerine her türlü gereken yardımın verilmesiydi. Bunu biz üniversite yönetimi olarak verdik, rektörlük olarak verdik. İkincisi de doğrudan oylama sürecinin salimen gerçekleştirilmesiydi. Dürüst ve açık bir şekilde gerçekleştirilmesiydi.

Üzülen var, sevinen var. Sonuç itibarıyla bu rektörlük aşamasının birinci aşaması. Ondan sonra YÖK aşaması var. Ondan sonraki aşama, sayın Cumhurbaşkanının takdirleri var. Bunların sonucunda üniversite yeni rektörüne kavuşacak. Öyle gözüküyor. Ve bundan sonra bize düşen beklemek. Yapacak başka bir şey yok. Söyleyeceğim bu.”

* PROF. DR. CEMİL ÇELİK (İlk sıradaki aday): “İnönü Üniversitesi’ndeki bu demokratik ve öğretim üyelerinin şanına yakışır bir şekilde bir seçim sürecini yürütmeleri ve sonuçta demokratik bir ortam içerisinde böyle bir sonucun tecelli etmesine fırsat verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Bana oy veren ve vermeyen bütün öğretim üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Sizin aracılığınızla sevgili kardeşim Prof. Ramazan Özdemir’le birlikte Malatya İnönü Üniversitesi için yapacağımız en iyi şeyi yapmaya gayret ettik. Bundan sonra Malatyalılar müsterih olsunlar. Malatya ile birlikte Malatya halkıyla, yerel yönetimleriyle ve diğer yönetim birimleri ile işbirliği içerisinde üniversitemizin asli görevi neyse ona dönmek istiyoruz arkadaşlar. Burası bir barış adası olacak. Burada herkes birbirini kucaklayacak. Bu üniversite ürettiği bilimle, teknolojiye katkılarla Türkiye’de ve dünyada duyulacak. Biz de bu çaba içerisinde yolumuza devam devam edeceğiz. Ben de bu vesileyle Ramazan Hocam ve kendi adıma Malatya halkına şükranlarımı sunmak istiyorum. Artık Malatyalı gündeminden İnönü Üniversitesi’ni çıkarmalıdır. Çünkü İnönü Üniversitesi inşallah bundan sonraki süreçlerde de gerek Yüksek Öğretim Kurumu, gerekse Cumhurbaşkanlığı nezdinde de daha sonra eğer bizleri bu makama layık görürse ülkemize ve üniversitemize hizmet etmek için geceli gündüzlü çalışacağız. Malatya’ının da ihtiyacı budur, İnönü Üniversitesi’nin de ihtiyacı budur. Biz bu güç birliği ile arkadaşlarımızın, akademisyenlerimizin desteğiyle bu yolda devam edeceğiz. Birikimlerimizi, donanımızı bu yolda sarfedeceğiz. Sakın kimse şunu anlamasın: Üniversite demokratik çağdaş değerlerden ödün vermeyecektir. Ancak üniversite bilim ve teknoloji üreten ülkemizin bir kurumu olacaktır İnönü Üniversitesi olacaktır. Biz de bu çabalara destek vereceğiz. Bize oy veren ve vermeyen bütün öğretim üyelerini kucaklayacağız. Ve İnönü Üniversitesi’nin olması gerektiği yerde olması için çaba sarfedeceğiz.”

* PROF.DR. SEZAİ YILMAZ (İkinci sıradaki aday) “Öğretim üyelerinin böyle iyi bir sınav verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Demokratik bir seçim oldu. Nezaketli, saygın bir seçim oldu. Seçimdeki aday arkadaşları kutluyorum. Sonuç ortada. YÖK ve Cumhurbaşkanının takdirine kalıyor. Söyleyeceklerim bu kadar, teşekkür ederim.”

* PROF. DR. RAMAZAN ÖZDEMİR (Adaylıktan çekilip, Çelik'i destekledi) “Tabi şimdi her şey Malatya için. Bir karar vermiştik. Bu kararda da inşallah önümüzdeki süreçte ne kadar doğru bir karar verdiğimizi Malatya kamuoyu görecek. Bizim burada beklentimiz yok. Asıl yapmamız gereken burada hizmettir. Barış sevgi kardeşlik ve bilim ortamı oluşturmak. Değerli büyüğümüzle konuşarak, Cemil Beyle, bunları plan ve proje olarak aynı şeyleri yapmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla bir güç birliği yapıp, Cemil Beyin Ankara deneyimleri, daha önceki deneyimleri, bizim Malatya’daki üniversitedeki deneyimlerimizle birleştirerek, üniversitemizi çağdaş bir üniversite düzeyine, gerçek bilim üreten bir üniversite düzeyine ulaştırmak amacımız. Bundan sonra da inşallah görev verilir, bir seçim sürecinden yeni çıkıyoruz. Yalnız şu anda oylama yapıldı. Nasip olursa Malatya halkı gerçekten nereden nereye geldiğini, ne şekilden ne şekle dönüştüğünü, gerçek üniversitenin nasıl olması gerektiğini görecek.

Sonuç sürpriz değil. Ben her şeyde iddialıyım. Şöyle sürpriz oldu. Ben daha yüksek bir oy bekliyordum. Ama şu anda da almış olduğumuz oy küçümsenecek bir oy değil. 183 oy aldık. Diğer arkadaşımız Sezai Bey de 170 oy aldı. O da güzel çalıştı, özverili çalıştı. Tabi biz burada bütün öğretim üyeleri olduğu gibi Sezai Bey de kardeşimiz. Elbirliğiyle, yine hizmetimize devam edeceğiz. Yani kazanan Malatya olacak. Kimsenin bir kuşkusu, korkusu veya değişik bir düşüncesi olmasın. Biz üniversitemiz için buradayız. Üniversite için de, Turgut Özal Tıp Merkezi için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bundan emin olabilirsiniz.

Güzel olan şuydu. Seçim sürecinde herhangi bir olay olmadı. Düzey hiçbir zaman düşürülmedi. Malatya’ya ülkemize hayırlı uğurlu olur inşallah.”

* PROF. DR. MUSTAFA KILIÇ (Rektör Yardımcısı, Tasnif Kurulu Başkanı): “Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. İnönü Üniversitesi’ni daha güzel günlere, daha yükseklere, Malatyamıza, ülkemize layık bir biçimde yönetecek hocamızın olması dileğiyle çok sağlıklı, seviyeli, oldukça nezih bir seçim oldu. 412 oy kullanıldı. Bu oyların adaylara göre dağılımı; 183 oyu Prof.Dr. Cemil Çelik, 170 oyu Prof.Dr. Sezai Yılmaz, 21 oyu Prof.Dr. İbrahim Keleş, 14 oyu Prof.Dr. Özcan Ersoy, 8 oyu Prof.Dr. Mehmet Demircan, 3 oyu da Prof.Dr. Ergün Ekici aldı. İlk 6’ya giren adaylarımız bunlar. Biz bu saat itibarıyla tutanağımızı tuttuk. Olayı belgeledik, kayıt altına aldık. Yarın, en geç bir sonraki gün Yüksek Öğretim Kurumu’na sonuçları bildireceğiz.”

HABER-FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız