SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kim, Ne Dedi?

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un “yok sayılan” olağanüstü kongresindeki “fiyasko” üzerine 29 Eylül’de yapılacağı açıklanan bir başka olağanüstü kongre kararıyla ilgili tarih yaklaşırken, Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mehmet Şahin, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve “istifa etmiş” kulüp başkanı Haşim Karadağ’ın katılımıyla, Çobanoğlu Lokantası’nda yapılan ve saat 21.30’da başlayan toplantı, gece yarısı sona erdi.

Bir toplantı nedeniyle Ankara’da bulunduğu, ancak Malatyaspor’un görüşüleceği toplantı nedeniyle programını yarıda kesip Malatya’ya döneceği belirtilen Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yetişemediği için toplantıda yeralmadığı belirtildi.

Toplantı sürerken, yerel bir televizyondaki programa katılmak üzere erken ayrılan AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Herkes çok iyi niyetli. Toplantı da güzel bir şekilde devam ediyor.” Sözleriyle toplantı havasını aktarırken, “Haşim Karadağ devam edecek mi?” sorusuna "O kendisi açıklar artık..” yanıtını verdi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının bitiminde ilk açıklama Vali Daşöz’den geldi ve “Milletvekillerimiz ve Haşim Bey ile değerlendirme toplantısı yaptık. Bundan sonraki dönemde ne olabilir diye görüş alış verişinde bulunduk. Çok yararlı bir toplantı oldu. Tekrardan herkes değerlendirecek. Herkes yarında kendisi göre açıklama da yapabilir. Belki işi biraz daha kolaylaştırıcı gelindiğini söyleyebilirim.Tüm konuları ele aldık ve görüştük. Mali yapıya ilişkin olarakta değerlendirmeler oldu. Bundan sonra oluşuma ilişkinde ne yapılabiliri de görüştük. Ortada net bir şey yok ama herkesin yaklaşımı durumun daha da kolaylaştırılması katkı sağlayacak şekilde “dedi…

“Toplantı istenen düzyede geçti mi?” şeklindeki bir soruya Vali Daşöz, “Şunu söyleyebilirim, en azından Haşim Başkanla ilgili olarak toplantıdan önceki noktadan daha iyi bir noktada en azından.“ yanıtını verdi.

Vali, 29 Eylül’deki kongre öncesinde nasıl bir havanın oluştuğu yolundaki soru üzerine de, “Öncelikle adaylar çıkacak mı? Onu görüp bekleyeceğiz. Bizde merak ediyoruz .Ama Haşim Bey bugün bize kesinlikle aday olmayacağını söyledi. Kendiside gerekirse açıklama yapacaktır.”dedi.

Vali Daşöz ayrıca, toplantıya katılması beklenen Eski Başkan Hikmet Tanrıverdi’nin neden gelmediğine yönelik bir soruya “ Hikmet Beyin kendisinin organize ettiği bir program varmış. Orada gerekli ortamı yaratamadığı için katılamadı.” yanıtını verdi ve Tanrıverdi ile hafta içinde tekrar görüşüleceğini bildirdi.

Daha sonra Malatyaspor’un “istifa etmiş” başkanı Karadağ açıklama yaptı ve şöyle dedi:

“Sayın Valimizin davetine geldik. Alacaklarımı takım 1.Ligine çıkana kadar almıyorum. Kesinlikle her hangi bir ismi desteklemiyorum. Kim gelirse saygı göstereceğiz. Sportif A.ş.’nin ve kulübün hesapları incelendikten sonra gerekirse de hem benim hem de eski başkanların Yaşar Çerçi Bey’den bu yana hesaplar incelendiği zaman tablo ne çıkarsa o tabloya saygı göstereceğiz. Kesinliklede aday değilim. Kim aday olursa olsun. Valimiz, Milletvekillerimizle birlikte arkasında olacağız ve destek vereceğiz. Şimdi Malatyaspor kendi değerlerine burada kendi yetiştirdiği insanlara böyle köşe yazarlarından internet köşelerinden hakaret ettiği sürece Malatyaspor’a yönetici bulamaz. Burada 1.5 sene boyunca şerefiyle, parasıyla haysiyetiyle hizmet edenlere birkaç tane zavallı insan, gerçi biz onları ciddiye almıyoruz. Onlar değişik değişik yorumlar yapıyorlar. Onu da o zavallı insanların zavalılıklarına bırakıyorum. Malatyaspor’a para veren ve hizmet eden her insana saygı göstermek gerekiyor. Bu saatten sonra aday olacak ve hizmet edecek insana ben saygı gösterdiğim gibi herkesinde saygı göstermesi gerekiyor.”

AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, “Malatyaspor yoluna devam edecek.Mehmet Yaşar Çerçi’den bugüne kadar olan hesaplar incelenecek. Kulübün borçları ve başkanların gerçek alacakları ortaya çıkacak. Ondan sonrada Kulüp Başkanlarıyla tekrardan görüşülecek. Alınan kararları zaten Valimiz açıkladı ama, ilk olarak Mehmet Yaşar Çerçi’den bugüne kadar kulübün hesabı incelenecek ve çıkacak raporlar sayesinde hesaplar netleşecek. Çünkü, kamuoyu adına da herkesin kafasının netleşmesi gerekiyor.”dedi.

Fındıklı, “Başkan adayı çıkarsa da mı incelenecek hesaplar?” sorusu üzerine, “Kesin olacak. Bu alınan karar eski başkanlarımızın da hakkında söylenen şeylerin netleşmesini sağlayacak. Bu hesaplar Sportif A.Ş.’yide kapsayacak. Haşim Karadağ alacaklarını takım 1.Ligine çıkana kadar erteleyecek .Hikmet Tanrıverdi ile görüşülüp onun da hesap neticesi ve alacaklarının ertelenmesi istenecek. Haşim Karadağ kongrede aday olmayacağını açıklayacak..” yanıtını verdi.

Fındıklı, “Kulüp kayyuma doğru mu ilerliyor?” sorusu üzerine, “ Hayır, kayyuma gitmiyor.Yeni Yönetim oluşacak, öyle devam edecek.” yanıtını verirken, “Toplantı sırasında alacaklarına ilişkin olarak Hikmet Tanrıverdi ile görüşüldü mü?” sorusunu da “Konuşacağımız şeyler netleşti. Onu da Valimiz görüşecek.” diye yanıtladı.

Milletvekili Aslanoğlu da açıklamasında, “Hikmet Tanrıverdi ile ben ve Öznur Hanım görüştük. Hikmet Başkan bize, gerek hesapların incelenmesi gerekse de borcun 1.Lige çıkana kadar ertelenmesi için olumlu yönde görüş bildirdi”dedi.

Milletvekillerine sorular devam ederken, “Başkan adayı çıkmaz ise ne olur?” sorusunu Fındıklı, “Hesapların netleşmesi lazım. Malatya 1 milyonluk bir şehir. Malatyaspor sahipsiz kalmaz.” diye yanıtladı.

Kulübün üye durumunun aday çıkmasına engel olarak görüldüğü şeklindeki sorular üzerine de Fındıklı ve Aslanoğlu “Hayır böyle bir şey olamaz.” diye konuştular. Fındıklı, “Hayır çok açık ve net. Haşim Başkan da az önce açıkladı. Kim aday olur ise sonuna kadar destek verecek. Bu dönemde medyanın üstlenmesi gereken rol de var. Hipimizi ilgilendiren bir konu var ortada. Mesele başkanlar veya başka bir olay değil. Buradaki olay Malatyaspor. Bu geçiş sürecinde medyada görev yapan arkadaşlarımızın da toparlayıcı ve düzenleyici olması lazım.”dedi.

Fındıklı, “Belediye başkanımız niye katılmadı?” sorusunu da “Seyahatteymiş. Yolda geliyormuş, yetişemedi. Valimiz yarın Belediye başkanı ile görüşecek” sözleriyle yanıtladı.

DERLEYEN: Mustafa BULAŞMAZ- TV Malatya

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız