SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kim, Ne Zaman Görecek?

A- A+ PAYLAŞ

Eski belediye binasının önünde bulunan kavşaktaki “ışık karışıklığı” sürekli kargaşaya, tartışmaya, kavgaya ve trafik kazalarına yol açarken, bugüne kadar bir ilgili makamın bu konuya çözüm için harekete geçmemesi eleştirilere yol açıyor.

30 METRE MESAFE OLUNCA..
Eski belediye binası önündeki kavşakta, yayalara yeşil ışığın yandığı anda Kapalı Çarşı önünden Atatürk Caddesi’ne doğru hareket halinde olan araçlar, ya ışığı ihlal etmek ve bir anda yola atılan yaya kalabalığına dalmamak için manevra yapmak zorunda kalırken, sık sık da kazalar yaşanıyor.

İstasyon yönünden Atatürk Caddesi’ne gidişte, İnönü Kapalı Çarşısı’nın köşesinde bulunan ve araçların hareketini düzenleyen ışık yeşildeyken geçen araçlar, eski belediye önündeki kavşağa varıncaya kadarki 30 metre mesafeyi geçmekte iken, kavşakta yayalara yanan yeşil ışığa yakalanıyor. Birçok sürücü de, ışığın hala kendisine yeşil yandığını düşünerek, yayalara yanan ışığa dikkat etmeyince tehlikeye yol açıyor.

Bu durum, aynı zamanda trafik polisinin de durduğu, sürekli tanık olduğu şekilde devam ederken, bir ışık ayarı yapılarak, 30 metrelik mesafenin yol açtığı yaya ve araç yeşil ışık karmaşasına son verilmemesinin nedeni anlaşılamıyor.

Birçok vatandaş, “Malatya’da trafik sorununa ciddi bir şekilde çözüm için çaba gösterildiğinin göstergesi bu kavşak. Ne zaman yetkili birilerinin aklına bu kavşağın ışıktan kaynaklanan sorununu çözmeye kafa yorarsa, Malatya’nın trafik sorununun da çözme yeteneğini ondan beklemek gerekiyor.” düşüncesinde.

SON OLAY..
Bu arada, söz konusu kavşaktan kendisine yeşil ışık yandığı için geçmek isteyen 39 yaşındaki M.Ş. adlı yaya vatandaş, bu sırada kavşağa giren 44..802 plakalı oto sürücüsüne eliyle ışığı gösterdiğini, bu otonun sürücüsünün inerek kendisini dövdüğünü ve daha sonra gittiğini polise bildirdi. Polis plakası belirlenen aracın sürücüsünü yakalamaya çalışıyor.

FOTOĞRAF: Polis Vukuat Raporu’nda, “Kasten Yaralama ve Hakaret” başlığı altında, eski belediye binası önündeki kavşakta “ışık karmaşasından” meydana gelen olayın burada sürekli olduğuna dair yukardaki habere fotoğraf katkısı sağlamak için yaşanan karmaşayı görüntülemeye giden malatyahaber.com muhabiri, hiç beklemedi ve kavşağa ulaştığı anda, karmaşayı yansıtan bu fotoğrafı çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız