SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kim Olabilir?!

A- A+ PAYLAŞ

 

12 Haziran seçimlerinin ardından parlamentoda bir kez daha tek başına hükümet kuracak sayının üzerinde milletvekili çıkaran ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 61. hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi haftaya Salı günü Cumhurbaşkanına sunması beklenirken, kulislerde bunun daha erken bir zamanda olabileceği de konuşuluyor.

Bu arada, iktidar partisine 3. genel seçimde de  yüksek oranda destek veren  Malatya’nın, yeni hükümette bir bakanla temsil edilmesi gerektiği Malatya siyasi kulislerinde konuşulurken, bu konuda en şanslı ismin Mahmut Mücahit Fındıklı olduğu, az bir olasılık da olsa Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz adlarının  telaffuz edildiği gözleniyor.

Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı iken 2007 genel seçimleri öncesinde AKP’den aday adayı olan ve milletvekili aday listesinin birinci sırasında aday gösterilen Elektrik Mühendisi Fındıklı’nın,  12 Haziran 2011 seçimlerinde de, Malatya’da beklenmedik bir şekilde bir kez daha ilk sıradan aday gösterilmesinin, bu milletvekilinin Erdoğan ve parti genel yönetimiyle güçlü ilişkilerinin olduğu şeklinde yorumlanması, bakanlık verilebilecek isimler arasında konuşulmasına kaynak oluşturuyor.

Bu arada, 2007- 2011 yasama ve yürütme döneminde Malatyalı üst düzey bürokrat sayısının azlığı ve buna yönelik eleştirilere karşın, yeni hükümet yapısında bakan yardımcılığı makamının da ihdas edilmesi üzerine, bu konudaki eleştirilerin yanıt bulabileceği, Malatyalı bürokratlardan da görevlendirme olabileceği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız