SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kim Vurduya Gitti'' Olmamalı!..

A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi olan Begüm Kartal'ın hayatını kaybettiği "cinayet"le ilgili soruşturma derinleştiriliyor.. Acılı baba ise, "Bu nasıl ülke? Böyle bir şey olabilir mi?" diye tepkisini dile getirdi.

SORUŞTURMA VE ARAŞTIRMA DERİNLEŞTİRİLİYOR..
Eczacı Fezan ve Zeki Özyavuz çiftinin avukat olan kızları Senem Özyavuz'un kına gecesinin yapıldığı Özyavuz'lara ait Battalgazi ilçesi Adagören Köyü sınırlarındaki bahçede Pazar gecesi başına isabet eden bir kurşunla yaşamını yitiren 22 yaşındaki Begüm Kartal'ın ölümüyle ilgili esrarı çözmek için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma araştırma ve soruşturmayı derinleştirdi.

Eczacı Nazan Kartal ile Malatyaspor'un eski futbolcularından işadamı Hasan Kartal'ın tek çocukları olan Begüm'e isabet eden kurşunun kim tarafından ve nereden atıldığının saptanmasına yönelik araştırmalarda, tören sırasında çekilen kamera görüntülerinin incelendiği bildirildi. Kamera görüntülerinin, olayın farkedildiği anda bittiği, bundan önceki görüntü ve ses kaydında herhangi bir silah duyulmadığı belirtiliyor.

Görüntülerde; kameranın, çok kısa süren bir panik ve bir çığlık sesi kaydettiği, bu görüntülerin sonunda ve öncesinde silah sesi duyulmadığı belirtiliyor. Bu da, silahın bahçe dışından ateşlenmiş olduğu yolundaki iddiaları güçlendiriyor.

Olayın hemen ardından Jandarma tarafından, kına töreninin yapıldığı bahçenin içerisinde yapılan ayrıntılı aramada mermi kovanı bulunamaması da, silahın bahçe dışından ateşlendiği iddialarına kanıt olarak gösteriliyor.

Biri Begüm'ün başına, diğeri de bahçedeki evin duvarına isabet eden 9 mm. çapındaki iki mermi çekirdeğinin balistik incelemeye gönderildiği, bahçenin hemen yakınından demiryolunun geçtiği, ayrıca çevresinde başka kayısı bahçelerinin bulunduğu belirtiliyor.

Jandarma tarafından, olay yeri çevresindeki bahçelerde ve demiryolu civarında da kovan araması yapıldığı, ancak herhangi bir bulguya ulaşılamadığı kaydediliyor.

Olayı Battalgazi jandarmasının yanı sıra Malatya İl Jandarma Komutanlığının ilgili uzman birimlerinin de çok geniş çaplı olarak soruşturmaya başladıkları, bu arada olayla ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinin de Pazartesi gecesi olay yerinde yeni bir inceleme yaptıkları öğrenildi.

Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu'nun da, acılı ailenin evine yaptığı başsağlığı ziyaretinde, olayın çözülmesi ve failin yakalanabilmesi için gereken herşeyin yapıldığını söylediği bildiriliyor.

ACILI BABANIN FERYADI..
Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm'ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan babası Hasan Kartal, yetkililere çağrıda bulunarak, "Bunların önüne geçilmesi lazım" dedi.

Hamidiye Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden acılı baba Hasan Kartal, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu böyle mi olmalı, bu ülke bu mu? Önlem alınmış olsaydı, bu çocuğun başına böyle bir iş gelir miydi? Çocuk mu vurmak lazım?" diye tepki gösterdi.

Tek evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Hasan Kartal, "Bunların önüne geçmeleri lazım. Böyle olmaz, böyle bir şey olabilir mi? Bu ülke nasıl bir ülke, böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Kartal ailesinin evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız