SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimden Emir Alıyorsun?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:54:07
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını sivil topum örgütü ziyaretleri, esnaf gezileri ve mahalle toplantılarıyla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, toplumun tüm kesimlerini alacakları kararlara dahil edeceklerini belirterek, “Yaptık oldu, anlayışına kesinlikle karşıyız” dedi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a trambüs ve hazır çim paralarını bir kez daha soran İnci, Çakır’dan açıklama beklediğini söyledi. 

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı İhsan Akın’ı ziyaret etti. 

İHSAN AKIN: ELEKTRİK, SU VE YOL SORUNU VAR

Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği merkezinde gerçekleşen ziyarette ilk açıklamayı yapan birlik başkanı İhsan Akın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Büyükşehir belediyesi özellikle küçükbaş hayvan üreticileri için çok önemli. Çünkü 370 tane köyde ikamet eden ve geçimini hayvancılıkla sağlayan yetiştiricilerimizin bazı meralarda, yaylalarda özellikle elektrik, su, yol sıkıntıları bulunmaktadır. Büyükşehir yasasında tarım ve hayvancılığa çok önem verilmiş. Bu bağlamda büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturacak arkadaşımızın hayvancılarla alakalı sıkıntıları bizlerin de katılacağı ortak akıl toplantılarıyla çözmesini bekliyoruz” dedi. Akın, CHP’li Hakan İnci’nin adaylığının hayırlı olmasını temenni ederek, başarılar diledi. 

“ÖNCE STK’LARA SORACAĞIZ, SONRA KARAR ALACAĞIZ”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise İhsan Akın’a teşekkür ederek, büyükşehir adaylarının neye aday olduklarını iyi algılamaları gerektiğini söyledi. Köylerin ve ilçelerin bu tür sorunlarının muhatabının büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir belediye meclisi olacağını kaydeden İnci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bunun bilincinde olan bir kardeşinizim. Projelerimizi buna göre geliştiriyoruz. Sizler bir sivil toplum örgütüsünüz, belli bir kesimi temsil ediyorsunuz. Bizler de sizlerle ilgili belediyenin yapabileceği her türlü konuda ve çalışmada mutlaka sizleri de bu işin içine katacağız. Çalışmalarımız sonuçlanmadan, kararlar belediye meclisinden geçmeden önce sizlerin de mutlaka katkısını alma sözü veriyorum. Biz, ‘Yaptık oldu’ anlayışına kesinlikle karşıyız.”

“YAYLALARA İNSANİ KOŞULLARI SAĞLAYACAĞIZ”

Projelerinin insan odaklı olduğunu belirten İnci, “Özellikle yaz dönemlerinde, yaylalara çıkıldığında, insanların insani şartlarda yaşamalarını sağlayacak önlemleri alacağız. Oraların elektrik, su gibi sorunlarını çözüp tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesisler kuracağız. Bu sözü veriyorum, zaten bizim planlarımız arasında meralar ve yaylalar da var. Ben, büyükşehri bir bütün olarak düşünüyorum, merkezin yanı sıra ilçelerle ve köylerle ilgili projeler de üretiyorum” ifadelerini kaydetti. 

HAKAN İNCİ’DEN BALANDER’E ZİYARET

Daha sonra Balyan Köyleri Derneği (BALANDER)’ni ziyaret eden CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci, burada dernek yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlarla görüştü. İlgiyle karşılanan İnci, yaptığı konuşmada, seçim çalışmalarını 3 ayı aşkın bir süredir devam ettirdiğini belirterek, “Bu süreçte çok önemli bir aşama kaydettik. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir dönemde belediyeyi almaya bu kadar yakın değildi. Şu anda kamuoyu da böyle diyor, anketler de bunu gösteriyor. Biz bu seçimi alacağız” dedi. 

Diğer siyasi partilerin adaylarının ilçeler ve köylerle ilgili projelerinin olmadığını ifade eden İnci, “Hiçbir adayın hala büyükşehir adayı bilincinde olduğunu düşünmüyorum. Konuşmalarına bakıyorum, hiçbirinin ne köylerle ilgili ne de ilçelerle ilgili hiçbir demeci yok. Varsa yoksa Malatya merkezden bahsediyorlar” şeklinde konuştu. 

TRAMBÜSÜ KİMİN EMRİYLE YAPTIN?

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’a yönelik eleştirilerde bulunan CHP’li Hakan İnci, “Malatya belediye başkanına buradan bir kez daha soruyorum. Sen o trambüsü hangi rapora dayanarak yaptın ya da kimin emriyle yaptın? Ben bunun cevabını istiyorum” ifadelerini kaydetti. Trambüsün Malatya’nın trafik sorununu çözemeyeceğini vurgulayan İnci, şunları söyledi: 

TRAMBÜSLE İLGİLİ RAKAMLAR

“Trambüsün taşıyabileceği yolcu sayısı bir saatte bin 800 kişi. Çalışacağı hat merkez ile üniversite arası. Burada en yoğun zaman olan sabah 8.30’da, 20 bin kişi üniversiteye ve hastaneye gitmeye çalışıyor. Trambüs ise en fazla 2 bin kişi taşıyor. Geriye kalan 18 bin kişiyi kim taşıyacak? Yine otobüsler ve minibüsler. Peki ben bu sorunu çözemiyorsam, niye 71 milyon lira harcadım? Bakın 50 milyon daha harcayıp 40 otobüs daha alsa saatte en fazla 6 bin kişiyi taşıyabilecek. Yine 14 bin kişi kaldı elimizde. 120-130 milyon para harcıyorsun, taşıyabileceğin insan sayısı 6 bin. Peki başkan ne diyordu? Biz raylı sistemi araştırdık, 150 milyona mal olduğu için trambüsü tercih ettik diyordu. 20 milyon lira daha harcasaydın, raylı sistemi kursaydın saatte 50 bin kişiyi taşırdın. Malatya’nın parası gitti.”

“KİMİN PARASINI HARCIYORSUN?”

Malatya Belediyesi’nin 800 milyon TL (800 trilyon lira) borcu olduğunu söyleyen CHP’li Hakan İnci, “800 trilyon borcu olan bir belediye çevreyoluna hazır çim eker mi? Normal çimin maliyeti 2 lira, hazır çimin maliyeti 12 lira. Peki başkan oraya hazır çim yapmasaydı, sizler başkana darılacak mıydınız? Bir ay sonra yeşil olsaydı Malatya halkı zarar mı edecekti? Başbakanın geldiği zaman yapılıp sökülenler ayrı. Şu anda her yere hazır çim ekiliyor ve tesviyesi yapılmıyor, yani imalat da hatalı. Bir de maliyeti 6 katı. Sen kimin parasını harcıyorsun? Bunları kamuoyunun önünde soruyoruz Sayın Çakır’a: Kimden emir alıp bunları yapıyorsun? Malatya halkına açıklasın” ifadelerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız